Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα νέα της τελευταίας στιγμής

- Advertisement -

Λίγες ώρες πριν το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και η κατάσταση στους δύο αιώνιους είναι διαφορετική.

Στον Ολυμπιακό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να έχει κατασταλάξει στο σχήμα που θα παρατάξει, ενώ στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα καλείται να αφήσει πίσω του τις απουσίες των βασικών Χριστοδουλόπουλου και Μπουμσόνγκ και να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Με μια πρώτη ανάγνωση, οι ερυθρόλευκοι είναι σε πλεονεκτική θέση. Είναι στο +7 στη βαθμολογία, δεν έχουν απουσίες και παίζουν στην έδρα τους, στην οποία διατηρούν μέχρι τώρα το απόλυτο. Η δύναμη των Πειραιωτών επικεντρώνεται στον άξονα με τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ να δεσπόζουν.

Η επιθετική τριπλέτα των Μιραλάς, Τζεμπούρ και Ριέρα, δίνει τη δυνατότητα στον Βαλβέρδε να ανακατεύει την τράπουλα στη διάρκεια της αναμέτρησης. Όσον αφορά την άμυνα, οι Αβραάμ και Μέλμπεργκ συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο, μπροστά στον άπειρο σε τέτοιο επίπεδο, Ούρκο Πάρντο. Αν το παιχνίδι γινόταν πριν από δύο μήνες, ο Παναθηναϊκός θα συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι πράσινοι μέσα στο 2011 δείχνουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχουν φορμαριστεί ταυτόχρονα οι πολλοί διεθνείς παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους. Αναμφισβήτητα, το μεγάλο τους όπλο, λέγεται Τζιμπρίλ Σισέ. Την ίδια ώρα, με τον  Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, το τριφύλλι παίρνει πολλά γκολ από τα στημένα, κάτι που είναι ζήτημα δουλειάς.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι δεν είναι τυχαίες, όπως και το γεγονός ότι επιτεύχθηκαν εν μέσω αγωνιστικών προβλημάτων. Ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα, που ο καθένας έχει τον ρόλο του και παρουσιάζει μια συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε αυτό τον τομέα υπερτερεί του Παναθηναϊκού, του οποίου η φετινή χρονιά, δεν χαρακτηρίζεται από την σταθερότητα.

Από την άλλη, το τριφύλλι διαθέτει παίκτες προσωπικότητες σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αντίπαλο του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει την καρδιά του πρωταθλητή, καθώς το ρόστερ του δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρσι. Προβλέψεις σε αυτά τα ματς δεν σηκώνουν, καθώς όταν αναμετρώνται οι δύο συγκεκριμένοι αντίπαλοι, είναι ντέρμπι ακόμη και στο…τάβλι.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες, δύο παράγοντες θα παίξουν το σημαντικότερο ρόλο, η βραδιά που θα βρεθούν και ο τομέας τύχη. Όσοι αμφισβητούν το δεύτερο, ας θυμηθούν  το 0-1 με τον Παπαδόπουλο στο «Καραϊσκάκη» και το ίδιο σκορ πέρσι με τον Ντάρμπισάιρ, δύο ματς που ήταν «μαγική» εικόνα. Ελπίδα μας, ο παράγοντας διαιτησία να μην πρωταγωνιστήσει και αν είναι δυνατόν ο Καλόπουλος να περάσει απαρατήρητος.

sday.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog