Την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 10:00 το βράδυ θα μεταδοθεί ο τελικός της Eurovision ζωντανά από την ΝΕΤ με οικοδέσποινα την Λένα Αρώνη. Η Ελλάδα θα γνωρίζει πλέον ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Η βραδιά θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια, της Κύρπου, της Γαλλίας και της Αρμενίας, από τους εκπροσώπους τους, Χρίστο Μυλόρδο, Amaury Vassili και Emmy.

Το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί, σε αναλογία 50-50%, από ψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή. Το κοινό θα ψηφίσει, μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως εξής:

1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος).

2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική – Στίχοι: Ramstrem, Magnusson, Vuorinen).

3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης)

4. Ιt’s all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg).

5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)

6. I Don’t Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική – Στίχοι: Jonas Saeed – Pia Sjeberg)

Το τραγούδι, που θα επιλεγεί, θα διαγωνιστεί στον Α΄ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ. Στις 12 θα γίνει ο Β΄ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός.