Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σπύρος Ευαγγελάτος: Κλείνω το Αµφι-Θέατρο

- Advertisement -

Υστερα από 36 χρόνια λειτουργίας και 95 παραγωγές, το Αµφι-Θέατρο στην Πλάκα ρίχνει αυλαία. Οπως ανακοίνωσε ο ιδρυτήςτου Σπύρος Α.Ευαγγελάτος, αναστέλλεται η λειτουργία του για οικονοµικούς λόγους, µετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων της «∆ιαβολογυναίκας» του Καρλ Σένχερ.

∆εν είναι µόνο η οικονοµική κρίση που έβαλε το λουκέτο στο ιστορικό θέατρο, αλλά κυρίως το ακριβό ενοίκιο και η έλλειψη κρατικής επιχορήγηση, όπως εξηγεί οσκηνοθέτης. «Είµαι βαθύτατα πικραµένος επειδή το θέατρο κλείνει γιαοικονοµικούς λόγους», λέει στα«ΝΕΑ» ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο οποίος έβλεπε εδώ και µήνες ότιαυτή η στιγµή πλησιάζει.
«Εχω δανειστεί χρήµατα για να καλύψω έξοδα. Λυπάµαι γι’ αυτή την απόφαση. Αν ήµουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, και ήµουν αυτός που είµαι, δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήµατα», λέει.
Το ποσό του ενοικίου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αγγίζει τα 9.000 ευρώ µηνιαίως. «Ενας ακόµηλόγος που κλείνειτο θέατρο είναι η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισµού κ. Π. Γερουλάνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτηµά µου να συναντηθούµε».
«Ακόµη, αν είχε γίνει δεκτή η συµµετοχή του Αµφι-Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011, τότε µε τα έσοδα από τις παραστάσεις θα εξασφαλίζαµε 3-4 ενοίκια του θεάτρου», λέει ο Σπύρος Ευαγγελάτος.
Είχε καταθέσει φέτος πρόταση για την παρουσίαση του «Φιλοκτήτη» τουΣοφοκλή, σε σκηνοθεσία του, µουσικήΜίκη Θεοδωράκη, µετάφραση ΚώσταΓεωργουσόπουλου, σκηνικάκαι κοστούµιαΓιώργου Πάτσα και µε τον Γιώργο Κιµούληστον πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Η αιτιολογίαήταν ότι λάβαµε και πέρυσι µέρος στο ίδιο Φεστιβάλ», εξηγεί ο Σπύρος Ευαγγελάτος που σκηνοθέτησε πέρσι στην Επίδαυρο τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, µε τονΚωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Καρυοφυλλιά Καραµπέτη.
Τώρα εναποθέτει τις ελπίδες του στη µέριµνα της Πολιτείας. «Θα σωθεί το Αµφι-Θέατρο µόνον αν δοθεί κάποιο ακίνητο από το υπουργείο Πολιτισµού µε λογικό µίσθωµα. ∆εν ζητάµε κάτι πολυτελές».
Το Αµφι-Θέατρο έχει λάβει µέρος σε 30 φεστιβάλ σε όλο τον κόσµο. Συνιδρύτριακαι πρωταγωνίστριά του υπήρξε η Λήδα Τασοπούλου. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιχείρησε να του δώσει νέα πνοή µε την ίδρυση της σκηνής Είσοδος Κινδύνου το 2007, που φιλοξένησε πρωτότυπες παραγωγές και νέους δηµιουργούς.
πηγή : neaonline.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κάποτε υπήρχε το Εθνικό Θέατρο,το Θέατρο Τέχνης,και το Αμφιθέατρο…το Θέατρο Τέχνης κόντεψαν να το κάψουν,επειδή παιζόταν παράσταση με τίτλο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" και το Αμφιθέατρο κλείνει…ας τα κλείσουν όλα,να μας επιβάλλουν δια νόμου την τηλεόραση,να τελειώνουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog