Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σήμερα στο mega στις 19.00 στην εκπομπή food and the city έχει αφιέρωμα στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ο Βασίλης αποφασίζει να δραπετεύσει, εκτός πόλης αυτή τη φορά, στο Λουτράκι.
Η βόλτα ξεκινά βράδυ, από το καζίνο, όπου με μια φίλη του, την κα Κική, μαθαίνει τα μυστικά της ρουλέτας. Η τύχη δεν τον βοηθά, αφού τελικά χάνει… Δεν απογοητεύεται όμως. Αποχαιρετά την κα Κική και, γεμάτος ενέργεια, πηγαίνει με μια παρέα φίλων για ένα ποτό στο πιο γνωστό club της περιοχής.

Η μέρα τον βρίσκει να προσπαθεί να ξυπνήσει, πίνοντας έναν καφέ και τρώγοντας ένα κανταΐφι σε μια από τις πλατείες του Λουτρακίου, σχεδιάζοντας τα ψώνια του στα μαγαζιά της περιοχής.
Πρώτη στάση, ένα μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα. Εκεί αγοράζει ζυμαρικά για το επόμενο μαγείρεμά του.
Αφού κάνει τα ψώνια του, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του: Να μαγειρέψει, κάνοντας τον διάπλου της διώρυγας του Ισθμού. ‘Ετσι, μπαίνει σε ένα ρυμουλκό και παρέα με τους ναυτικούς μαγειρεύει «πλιγούρι με καλαμαράκια». Ενώ εκείνος μαγειρεύει, κάποιοι άλλοι κάνουν bungee jumping από την παλιά γέφυρα!… Μετά τη βόλτα του στον Ισθμό, αποφασίζει να χαλαρώσει για λίγο σε κάποια από τις πισίνες των δημοτικών λουτρών και να επισκεφτεί τα παλιά ιαματικά λουτρά. ‘Ενα υπαίθριο γυμναστήριο τον προκαλεί να σταματήσει. Μερικές ασκήσεις γυμναστικής -και μάλιστα στην ύπαιθρο- είναι ό,τι καλύτερο όπως επίσης και ένα δροσερό ποτάκι και ένα σνακ που δοκιμάζει, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στη βόλτα του.
Στη συνέχεια, μπαίνει στην κουζίνα ενός ιταλικού εστιατόριου για να μας δείξει τι γίνεται εκεί τη στιγμή που κάποιοι άλλοι έξω στα τραπέζια ετοιμάζονται για φαγητό. Παρέα με τον σεφ του εστιατορίου κάνουν μαύρα «ταλιολίνι με φρέσκια σφυρίδα και φρέσκο μάραθο».
Το Λουτράκι είναι μια λαμπερή λουτρόπολη με πολλά στέκια. Ο Βασίλης μάς προτείνει ένα γλυκό και διάφορα μαγειρευτά σε ένα από αυτά, λίγο πριν ξεκινήσει την περιήγησή του στα προάστια του Λουτρακίου.
Στο δρόμο για την Περαχώρα, σταματά σε έναν πάγκο μαναβικής και αγοράζει τα υλικά για την επόμενη συνταγή του και λάδι από ένα παραδοσιακό κατάστημα με προϊόντα από ελιά. Προορισμός του, η λίμνη Βουλιαγμένης. Εκεί έχει σκοπό να ανεβάσει την αδρεναλίνη του. Ανεβαίνει σε ένα jet ski, κάνει τις βόλτες του και περνά με αυτό το μικρό θαλάσσιο στενό που ενώνει τη λίμνη Βουλιαγμένης με τον Κορινθιακό Κόλπο. Βουτά και βγάζει αχινούς για την «κρύα σαλάτα με αχινούς», που ετοιμάζει στη συνέχεια, με φόντο το μνημείο στο Ηραίο.
Επιστροφή στο κέντρο του Λουτρακίου. Ο Βασίλης μας προτείνει ένα ακόμα στέκι με καλό φαγητό.
Η περιήγηση στο Λουτράκι τελειώνει στην παραλία και μια ταινία σ’ ένα θερινό σινεμά.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΜΠΟΠΗ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ…
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ!!!
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗ;;;;

  2. εμενα μου αρεσε και θανασης ο γεωργιου με τα προιοντα του και το αθανατο χαμογελο μπραβο θαναση να μην νομιζουν οτι ολοι εδω κατω μονο να αγριοκοιταμε ξερουμε τον κοσμο που ερχεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog