Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλαβάνος: “Να γίνει της Αιγύπτου”

- Advertisement -

Για την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης (23/2) μίλησε ο Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας πως “ όπως το Κάιρο έχει την Πλατεία Ταχρίρ, έτσι και η Αθήνα έχει την Πλατεία Συντάγματος” προτρέποντας τους διαδηλωτές να μείνουν εκεί, για “να φύγει αμέσως η κυβέρνηση”.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλαβάνου, οι εξελίξεις στοις χώρες του Νότου δείχνουν το δρόμο για τις χώρες του Βορρά.

“Κανένα καθεστώς, ακόμα κι αν πρόκειται για χούντα όπως στην Τυνησία, Καμία κυβέρνηση, ακόμα κι αν είναι στην εξουσία δεκαετίες όπως στην Αίγυπτο, Καμία πολιτική, ακόμα κι αν πρόκειται για την ιμπεριαλιστική πολιτική μιας συμμαχικής ζώνης αραβικών κυβερνήσεων προς το Ισραήλ, Καμία αγορά, ακόμα κι αν πρόκειται για την αγορά πετρελαίου: Δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην εξέγερση ενός ενωμένου λαού”, γράφει η ανακοίνωση.

“Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Η μαχητική, σταθερή, επίμονη στην ειρηνική κινητοποίηση υπήρξε το ανίκητο όπλο της λαϊκής εξέγερσης.

Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου.”, γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Επιφυλακή της Αστυνομίας

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική αστυνομία “προετοιμάζεται” για την ημέρα της γενικής απεργίας, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια.

Σύμφωνα την ΕΛΑΣ, άμεση προτεραιότητα της είναι να μην υπάρξει νεκρός, να μην καταστραφούν περιουσίες και να μη γίνουν καταλήψεις σε δημόσια κτήρια.

Ζήτησε μάλιστα από τα πολιτικά κόμματα να περιφρουρήσουν τα μπλοκ τους και να συμβάλλουν στη διατήρηση της ειρηνικής πορείας.
*cosmo.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kai meta otan sas katigoroun kurie Alavane kai upoloipoi tis pseuto aristeras vgenete sta kanalia kai kanete tin papia pos eseis den eipate tpt oute ypokinisate kanenan.
    Autoi eiste,mono na vgazete tin oura sas ap'ekso kserete kai eseis kai oi ypoloipoi "ypefthinoi" politikoi tou taxa mou dhmokratikou koinovouliou!!!

  2. χωρίς να συμφωνώ απόλυτα ιδεολογικά με τον Αλαβάνο,( και χωρίς να θεωρώ ότι η προτροπή του θα εφαρμοστεί),σε ποιό σημείο της δήλωσης του βλέπεις να υποκινεί κάποιον σε κάτι που δεν είναι νόμιμο ;;;

  3. ΚΑΛΑ ΡΕ 12,11 ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ,ΕΚΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ Η ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΟΙΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΣ ΑΚΟΜΑ …

  4. ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΗΡΑΖΕΙ Η ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ -ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΙΖΕΣ ΕΙΧΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΕΣΥ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΟΙΦΗ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog