Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καντάφι: «Δεν παραιτούμαι όπως οι άλλοι»

- Advertisement -

Κόντρα στην φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι σε δεύτερο διάγγελμα που απηύθυνε σε λιγότερο από 16 ώρες, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να παραιτηθεί ή να μεταβιβάσει την εξουσία του, όπως έκαναν άλλοι ηγέτες του αραβικού κόσμου.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι επισήμανε με ένα αυστηρό και άκρως στρατιωτικό ύφος ότι η Λιβύη θα ξεπεράσει την κρίση, την οποία χαρακτήρισε ως υποκινούμενη από ξένους ηγέτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα εγκαταλείψω αυτή τη γη, θα προτιμήσω να πεθάνω εδώ ως μάρτυρας». Τόνισε ακόμα: “Είμαι ηγέτης της επανάστασης, όχι πρόεδρος για να παραιτηθώ”.

Κατά την διάρκεια του διαγγέλματος, εμφανίστηκε κάποια στιγμή στο πλάνο μια χρυσαφένια γροθιά να κρατά και να συνθλίβει ένα αεροπλάνο που έχει επάνω του την αμερικανική σημαία. Ο τόπος στον οποίο μαγνητοσκοπήθηκε το διάγγελμα παραμένει άγνωστος, ωστόσο εμφανίστηκε μπροστά από κάτι χαλάσματα, φορώντας καφέ χλαμύδα, μια παραδοσιακή και όχι στρατιωτική στολή δηλαδή, καθώς και τα περίφημα μεγάλα γυαλιά του.
*star.gr 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog