Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κλειστά αύριο τα πάντα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

- Advertisement -

«Παγώνουν» την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς τα συνδικάτα εργαζομένων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις περικοπές μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ανεργία και την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

“Παγώνουν” δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

    * ► Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα………….. έκτακτα περιστατικά, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί το ΕΚΑΒ
    * ► Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων
    * ► Οι υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών θα υπολειτουργούν
    * ► Κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες και τα τελωνεία
    * ► Ρολά θα κατεβάσουν τα Ταμεία και οι υπηρεσίες του Δημοσίου
    * ► Οι δικηγόροι  θα απέχουν από τα καθήκοντά τους
    * ► Οι τράπεζες θα υπολειτουργούν
    * ► Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά, ενώ το κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

“Χειρόφρενο” σε συγκοινωνίες-μεταφορές

    * ►Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό, αλλά δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.
    * ►Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει μόνο από τις τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.
    * ►Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 6 π.μ. έως τα μεσάνυχτα
    * ►Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία
    * ►ΟΣΕ και Προαστιακός δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο
    * ►Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια

Με προβλήματα οι αερομεταφορές

Σε 4ωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Λόγω των κινητοποιήσεων θα υπάρξουν ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους αεροδρόμια ή τις αεροπορικές εταιρείες:


Κατεβάζουν… ρολά τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, καθώς οι έμποροι της χώρας αποφάσισαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ωστόσο, με την απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου διαφωνούν ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Κατόπιν αυτού τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας είναι πιθανό να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων. Τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά με Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Σιγούν τα μέσα ενημέρωσης

Καμία είδηση δεν θα μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι και τις 6 το πρωί της Πέμπτης, λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία. Κατόπιν αυτού ραδιόφωνα, τηλεοπτικοί σταθμοί και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις, ενώ καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog