Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κοπάνες απ’ το σχολείο τέλος! Θα εντοπίζουν τους κοπανατζήδες με GPS!

- Advertisement -

Οι «κοπανατζήδες» των γυμνασίων στην πόλη Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας τίθενται υπό παρακολούθηση, καθώς οφείλουν να έχουν πάντα μαζί τους μια συσκευή GPS που εντοπίζει την θέση τους, ενώ για τους απείθαρχους ειδοποιείται η αστυνομία.

Το σύστημα, εφαρμόζεται πιλοτικά σε 18 σχολεία εδώ και έξι εβδομάδες και έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Το πρόγραμμα, που έχει στόχο να πιάσει τους  «κοπανατζήδες», προβλέπει ότι οι μαθητές γυμνασίου που κάνουν τέσσερις αδικαιολόγητες απουσίες θα εφοδιάζονται με μια ειδική συσκευή εντοπισμού, στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, την οποία πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους.

Η συσκευή θα λειτουργεί με την τεχνολογία GPS (Global Positioning System), το γνωστό πλέον παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης μέσω δορυφόρου.

Κάθε πρωί, θα δέχονται στο τηλέφωνό τους μια αυτοματοποιημένη κλήση που θα τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να πάνε στο σχολείο.

Επιπλέον, θα πρέπει να δίνουν το «στίγμα» τους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, εισάγοντας στην συσκευή έναν κωδικό που θα καταγράφει αυτόματα την θέση τους.

Στην ενέργεια αυτή είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν πέντε φορές την μέρα: το πρωί όταν φεύγουν από το σπίτι, την ώρα που φτάνουν στο σχολείο, στο μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό, όταν σχολάνε, και στις 8 κάθε βράδυ.

Κάθε συσκευή GPS κοστίζει από 300 έως 400 δολάρια (220-293 ευρώ). Το πρόγραμμα θα στοιχίσει στα σχολεία συνολικά 18.000 δολάρια – 8 δολάρια την ημέρα για κάθε μαθητή.

Στην περίπτωση που οι «κοπανατζήδες» επιμένουν να μην εμφανίζονται στο σχολείο, ο υπεύθυνος της εταιρείας είπε: «Θα επικοινωνούμε με το σχολείο, το οποίο θα ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία».

Η «προβλεπόμενη διαδικασία» περιλαμβάνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, την επέμβαση της αστυνομίας. «Ο αστυνομικός ψάχνει τον μαθητή και τον οδηγεί στην τάξη», εξήγησε ο κ. Μίλερ.

«Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτά τα παιδιά να πάνε στην τάξη είναι καλό», δήλωσε ο Κίρστεν Λέβιτιν, διευθυντής στο γυμνάσιο Ντέιλ του δυτικού Άναχαϊμ.

Η κοπάνα αποτελεί αδίκημα στο Άναχαϊμ. Οι παραβάτες μαθητές μπορεί να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου και οι κηδεμόνες τους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο έως 2.000 δολάρια.
*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog