Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι ο σπουδαίος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, Ιάκωβος Καμπανέλλης, μετά από δίμηνη νοσηλεία στην εντατική.

Τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα νεφρά του και υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις. Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν με νεφρική ανεπάρκεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της παθολογικής κλινικής του “¨Μητέρα” και η κατάσταση του ήταν αρκετά σοβαρή.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο συγγραφέας της “Έβδομης Ημέρας της δημιουργίας”, του “Μεγάλου μας Τσίρκου”, “Της Αυλής των θαυμάτων” και άλλων γνωστών έργων που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό θέατρο, απεβίωσε το μεσημέρι σε ηλικία 89 ετών.

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1922 και περίπου μία δεκαετία αργότερα η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Νίκαια. Στην κατοχή συμμετείχε στην αντίσταση και το 1943 συνελήφθη και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν όπου παρέμεινε μέχρι τις 5 Μαΐου 1945, οπότε και απελευθερώθηκε.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τάνια Σαββοπούλου. Πέρα από τα θεατρικά του πονήματα, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κληροδότησε σημαντικά του έργα και στον ελληνικό κινηματογράφο αφού ήταν ο σεναριογράφος ταινιών όπως η “Στέλλα”, το “Δολλάρια και όνειρα”, “Ο Δράκος” και το “Κορίτσια στον ήλιο”.

Δείτε την αναγγελία του θανάτου του Ιάκωβου Καμπανέλλη: