Το υπουργείο προστασίας των εργολάβων βρήκε τον τρόπο να βγούμε από την κρίση. Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να κινηθεί το χρήμα. Για να κινηθεί το χρήμα πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Και για να υπάρξουν δουλειές βάζει τα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα στην Κερατέα.
Οπότε αρχίζει ο κύκλος του χρήματος με τον ιδιοκτήτη να δίνει (από όσα του έχει αφήσει ο Παπακωνσταντίνου και τρόικα) ευρουλάκια για την επισκευή. Ο μάστορας έχοντας αυτό το ποσό καλύπτει δικές του ανάγκες αγοράζοντας υπηρεσίες ή προϊόντα. Ο επόμενος το ίδιο, ο επόμενος το ίδιο… και το πρόβλημα μας λύθηκε.
Μεγάλε Παπουτσή τι σκέφτηκες….
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση πρόκειται να πάρει πίσω το μέτρο που …

έχει εξαγγείλει για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης.

Αυτό θα το κάνει γιατί δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος.
Αν γίνει μια τέτοια εξαγγελία ας έχουμε κατά νου ότι μπορεί να πρόκειται για άλλη μια πασοκιά.
Πρώτον, η κυβέρνηση μας έχει πάρει και τα σώβρακα και ουδόλως νοιάστηκε για τις κοινωνικές αντιδράσεις (ελάχιστες μέχρι τώρα είναι η αλήθεια) και για το πολιτικό κόστος.
Δεύτερον η κάθε δέσμευση της έχει ζωή όσο και η μνήμη του χρυσόψαρου.
Και τρίτον… μπορεί να είναι απλά ένα κόλπο ώστε να μην γεμίσουν οι καταναλωτές τώρα τις δεξαμενές (με το «φθηνό» πετρέλαιο) και κατά τον Σεπτέμβρη με την «πίεση» της τρόικας να επαναφέρουν το μέτρο.
Άσε που μπορεί τον Σεπτέμβριο να έχουμε τίποτα εκλογές οπότε η ανακοίνωση της εξίσωσης της τιμής να γίνει από μια άλλη κυβέρνηση (ακόμα και του ΠΑΣΟΚ).
Η κυβέρνηση δεν έχει αυτοπεποίθηση για αυτά που κάνει. Είπε ο κλαψιάρης και υπέρ του δέοντος μνημονιακός Λοβέρδος.
Ε, και αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησαν πρώτα έναν ψυχολόγο να πει για την ψυχολογία της επερχόμενης κυβέρνησης.
Επίσης ο Ανδρέας είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει όλη την αλήθεια για το χρέος στους πολίτες.
Σε τούτη την σχιζοφρενική χώρα βλέπουμε έναν υπουργό να μας λέει κατάμουτρα ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει μας έχει φλομώσει στα ψέματα.
Και ούτε αυτός παραιτείται, ούτε ο πρωθυπουργός τον διώχνει (ίσως επειδή ξέρει ότι ο ψεύτης –μαζί με όλη την κυβέρνηση – Λοβέρδος λέει αλήθεια).
Αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Εκτός και αν είναι πολιτικοί. Τότε μόνο τον πρώτο χρόνο δεν χαίρονται (ιδιαίτερα).
Ωραία η Διαμαντοπούλου. Ρώτησε τον Μίχαλο τι θα κάνουν οι βιομήχανοι για να συμβάλλουν στην σωτηρία της χώρας.
Λες και αυτά τα θέματα λύνονται με ηθικολογίες και λαϊκίστικες ατάκες. Ή μήπως μετά τον μισθωτό που χάρισε τον μισθό του στον Γιωργάκη περιμένει και από τον βιομήχανο να πράξει κάτι ανάλογο;
Κοινωνικά προγράμματα χαμηλού κόστους αναζητά ο Γιωργάκης. Για παράδειγμα θα δίνει την δυνατότητα στους ανέργους να εργάζονται εθελοντικά.
Στους χαμηλοσυνταξιούχους θα παρέχει μια φορά το μήνα την δυνατότητα να δουν από κοντά πως είναι το ψητό κοτόπουλο.
Στους άπορους θα παρέχεται η δυνατότητα να στέκονται επί δίωρο έξω από μία τράπεζα ώστε να μην ξεχάσουν το σχήμα και το χρώμα του χρήματος.
Τέλος στους πολύτεκνους κάθε Πάσχα θα τους προσφέρεται ένα κουτί προφυλακτικά.
*greki-gr