Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγόρασε το εξοχικό σου στην Ελλάδα!

- Advertisement -

Στις εξοχικές κατοικίες στρέφεται η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καλύψει μέρος των 50 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση υπολογίζει πως μπορούν να πουληθούν 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τα επόμενα 7 χρόνια – βέβαια, αν συμβεί αυτό, τα εξοχικά δεν θα βρίσκονται πια στην εξοχή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα χτίζονται 100 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τον χρόνο και θα πωλούνται, κυρίως, σε ξένους αγοραστές.
Οπωσδήποτε, η αισιοδοξία της κυβέρνησης –πως θα πωλούνται 100 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες τον χρόνο επί 7 χρόνια- είναι εξωφρενική, αφού χιλιάδες εξοχικά σε διάφορα θέρετρα είναι στα αζήτητα και την τετραετία 2003-2007 πουλήθηκαν σε αλλοδαπούς μόλις 12 χιλιάδες κατοικίες.
Δηλαδή, από τις 3 χιλιάδες κατοικίες τον χρόνο θα φτάσουμε στις 100 χιλιάδες – όλα αυτά θα συμβούν σε μια χώρα που δεν έχει λύσει ακόμα το πρόβλημα των σκουπιδιών της πρωτεύουσάς της.
Από την άλλη, κανείς δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κάνει μεγάλα σχέδια για το 2018, αφού σύντομα δεν θα είναι πια κυβέρνηση και μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει και τις περιοχές όπου θα γίνουν αυτές οι 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες – άνοιξαν ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου τους χάρτες και τραβούσαν γραμμές όπου να ‘ναι. Πάνω στη βιασύνη τους τράβηξαν και μερικές γραμμές στην Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, ενώ τους ξέφυγαν και μερικές γραμμές πάνω στο Αιγαίο, οπότε μερικές χιλιάδες εξοχικές κατοικίες θα είναι πλωτές.
Οι κάτοικοι των περιοχών, όπου θα χτιστούν οι 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες, δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμα τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά είναι σίγουρο πως –μόλις τα πληροφορηθούν- θα γίνει της Κερατέας. Θα φεύγουν οι μολότοφ δέκα-δέκα. Οι άνδρες των ΜΑΤ θα ξεκωλωθούν να τρέχουν από τα Καμένα Βούρλα στη Ζαχάρω και στο Καϊμακτσαλάν.
Οπωσδήποτε, το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία 700 χιλιάδων εξοχικών κατοικιών θα τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα και η χώρα θα φτάσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου που μετράει ακόμα την ανάπτυξη με τούβλα – αυτό είναι λογικό, αφού είμαστε τούβλα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης θα μειώσει αισθητά την ανεργία, αφού για το χτίσιμο των εξοχικών κατοικιών θα προσληφθούν –μέσω του ΑΣΕΠ- πτυχιούχοι των ΑΕΙ, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι κάτοχοι διδακτορικού. Για να προσελκύσει τους νέους Έλληνες πτυχιούχους, η κυβέρνηση ετοιμάζει καμπάνια με τίτλο «Η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί».
Βέβαια, οι προσληφθέντες δεν θα χρειάζεται να ξέρουν να χτίζουν, να καλουπώνουν ή να φτιάχνουν ασβέστη – θα δίνουν ένα μικρό μέρος του μισθού τους σε αλλοδαπούς εργάτες, οπότε θα χτίζουν οι αλλοδαποί και οι Έλληνες θα είναι αραχτοί.
Μόλις οι αλλοδαποί εργάτες χτίσουν τις 700 χιλιάδες εξοχικές κατοικίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να τους απελάσει, για να μην παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων.
Η δημιουργία των εξοχικών κατοικιών θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίες, αφού οι ξένοι ιδιοκτήτες τους, οι οικογένειές τους και οι φιλοξενούμενοί τους θα έχουν ανάγκη από υπηρέτες, μάγειρες, καθαρίστριες και κηπουρούς, ενώ θα υπάρξει και μεγάλη ζήτηση για πουτάνες – θα δουλεύουμε όλοι γι’ αυτούς.
Επίσης, μέσα σε τόσα εκατομμύρια ξένους θα υπάρχουν και χιλιάδες ανώμαλοι, οπότε θα υπάρξει ζήτηση και για αγοράκια και κοριτσάκια – είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσουν τα Ελληνόπουλα να δουλεύουν από μικρή ηλικία, για να μάθουν πώς βγαίνει το ψωμί και να πάψουν να είναι κακομαθημένα.
Το θέμα της ασφάλειας των 700 χιλιάδων εξοχικών κατοικιών προβληματίζει την κυβέρνηση, αφού οι περισσότεροι ξένοι ιδιοκτήτες θα φεύγουν τον χειμώνα και οι κατοικίες θα αποτελούν πρόκληση και καταφύγιο για τους ληστές• πάρτι θα κάνει ο Παλαιοκώστας με 700 χιλιάδες νέες εξοχικές κατοικίες – θα αλλάζει κρησφύγετο κάθε μέρα.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ναρκοθετήσει τις περιοχές γύρω από τις εξοχικές κατοικίες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να ζητήσει από τους ξένους να επιτρέψουν στους Έλληνες υπηρέτες τους να κατοικούν τον χειμώνα στα σπίτια, ώστε αφενός να τα προφυλάσσουν από τους ληστές και αφετέρου να κάνουν οι Έλληνες οικονομία στα νοίκια και στα κοινόχρηστα και να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος της χώρας λίγο νωρίτερα από το 2299.
*pitsirikos

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog