Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μόνο ηλεκτροκίνηση στις μεγάλες πόλεις ονειρεύεται για το 2050 η Κομισιόν

- Advertisement -

Mεγαλώνοντας, ο φυσικός Michio Kaku είχε δύο πρότυπα, τον κορυφαίο επιστήμονα, Albert Einstein και τον…γοργοπόδαρο ήρωα των κόμιξ, Flash Gordon! Πλέον ο Kaku, πιστεύει πως η δύο “αγάπες” του, δηλαδή η επιστήμη και η επιστημονική φαντασία μπορούν να συνδυαστούν άνετα και πως η “φυσική μπορεί να κάνει πραγματικότητα ακόμα και τα πιο τρελά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.”


Επιπλέον, ο Kaku έδωσε τις δικές του προβλέψεις σχετικά με το ποια φουτουριστικά τεχνολογικά επιτεύγματα από τις αγαπημένες μας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα πραγματοποιηθούν.

Αρχικά, υποστήριξε ότι στο μέλλον θα μπορούν τα μάτια μας να συνδέονται απευθείας με το ίντερνετ!

Αυτό μας θυμίζει σκηνές από τις ταινίες “Predator,” και “Ολική Επαναφορά”.

“Το ίντερνετ θα υπάρχει σε φακούς επαφής, ο άνθρωπος θα ανοιγοκλείνει τα μάτια του και θα συνδέεται στο διαδίκτυο.”

“Όταν θα μιλάει με άλλους ανθρώπους, θα μπορεί να βλέπει τα βιογραφικά τους, ενώ αν του μιλάνε σε ξένη γλώσσα, θα εμφανίζονται υπότιτλοι.” περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Kaku.

Για την εικονική πραγματικότητα, η οποία “ξετυλίγεται” σε όλο της το μεγαλείο σε ταινίες σαν το Star Trek και το Matrix, ο Kaku υποστήριξε πως τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει, αλλά στις επόμενες δεκαετίες η πρόοδος θα είναι εκπληκτική.

“Θα μπορείς να κάνεις μια βόλτα στη Ρώμη και η καθημερινότητα στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία θα εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σου.”

Ο Kaku, μίλησε ακόμα και για τη δυνατότητα μεταμορφώσεων.

“Ο άνθρωπος θα χρησιμοποιεί λογισμικά προγράμματα που θα μπορούν να αλλάζουν το σχήμα των αντικειμένων, χάρη στη νανοτεχνολογία. Ένα τραπέζι π.χ. άνετα θα μπορεί να μεταμορφωθεί σε καρέκλα!” ισχυρίστηκε ο επιστήμονας.

Ακόμα, για το δημοφιλές θέμα των ανθρωποειδών και των ρομπότ, που διαπραγματεύονται οι ταινίες “Blade Runner” αλλά και “Lost in Space”, ο φυσικός έκανε την πρόβλεψη ότι γύρω στο 2100, η ρομποτική θα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που τα ρομπότ θα μπορούν να πραγματοποιούν ακόμα και εγχειρήσεις!

“Θα έχουμε ρομπότ υπηρέτες, τα οποία θα μιμούνται όλες τις κινήσεις του ανθρώπου.”

Στην ταινία Jurassic Park, επιστήμονες κατόρθωσαν το ακατόρθωτο!

Να φέρουν πίσω στη ζωή, όντα που έχουν εξαφανιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια, τους δεινόσαυρους.

Σύμφωνα πάντα με τον φυσικό Kaku, η πρόοδος που θα σημειωθεί στη γενετική έρευνα, θα είναι τόσο εντυπωσιακή που θα καταφέρουν οι ερευνητές να επαναφέρουν είδη ζώων και φυτών, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.

Σε αυτό θα συμβάλλει και η ανακάλυψη νέων απολιθωμάτων της Εποχής των Παγετώνων, η οποία θα οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στο μέλλον λοιπόν ενδεχομένως να υπάρχουν πάρκα γεμάτα με τυραννόσαυρους και κομψογνάθους, αλλά και με ανθρώπους Νεάτερνταλ!

Τέλος, η διάρκεια ζωής στο μέλλον θα διπλασιαστεί, καθώς οι επιστήμονες ήδη έχουν καταφέρει να διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής διαφόρων πιθηκοειδών.

Επίσης, η κυτταρική έρευνα πιθανόν να εξελιχθεί τόσο που θα επιτρέπει στις βαλβίδες της καρδιάς και σε άλλα όργανα να αναγεννιούνται, ώστε ο άνθρωπος να ζει περισσότερο!
*logioshermes

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog