Πρόκειται για μουσουλμάνους που ζουν στην Τουρκία, αλλά κατάγονται από χωριά της Ροδόπης Εκεί έχουν πρόβλημα να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους κι έτσι έρχονται στην Ελλάδα κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος. Το αν μείνουν τελικά εδώ ή όχι δεν έχει αποφασιστεί.

Ενδέχεται ο δήμαρχος, Γιώργος Πετρίδης,  να δηλώσει τεχνηέντως  κώλυμα και την τελετή να κάνει ο αντιδήμαρχος που θα οριστεί

Γάμοι ομοφυλοφίλων μπορεί να γίνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά στη χώρα μας ακόμη υπάρχουν ταμπού και αυτά τα ζητήματα  προκαλούν διιστάμενες απόψεις και σχόλια.  «Το επιτρέπουν στην Αμερική, παρότι είναι  είναι μια κοινωνία πιο συντηρητική από τη δική μας», είπε συγκεκριμένα στο μηνιαίο περιοδικό ομοφυλοφίλων Screw ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όταν τέθηκε το θέμα, λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με δημάρχους άλλων πόλεων, προκειμένου να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και gay parade στη συμπρωτεύουσα.

«Εάν γίνεται γκέι παρέλαση στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, σε όλες τις πόλεις, δηλαδή, που οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφτούν για τη ζωντάνια τους, το δυναμισμό τους, το ανοιχτό τους πνεύμα, γιατί να μη γίνουν και στη Θεσσαλονίκη;» αναρωτιέται στο περιοδικό, το οποίο στο εξώφυλλο προειδοποιεί «αυστηρά ακατάλληλο για ομοφοβικούς παπάδες»…

Το θέμα του γάμου που θα αφήσει εποχή αφορά τη σχέση μουσουλμάνων που γνωρίστηκαν στις σπουδές τους στην Τουρκία και σκέφτονται να επιστρέψουν νομιμοποιώντας τη σχέση και την απόφασή τους να ζήσουν μαζί. Η σχετική αίτηση έχει κατατεθεί στον δήμο και ήδη έλαβε προφορικά  θετική απάντηση. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης προβληματίζεται. Το πιο πιθανό είναι  να επιδιώξει να απουσιάζει την προσεχή Πέμπτη και να ορίσει αντιδήμαρχο για να τελέσει το γάμο. Από την πλευρά των ενδιαφερόμενων ζητήθηκε όλα να γίνουν με τη μικρότερη δημοσιότητα, ενώ όπως πληροφορούμαστε μετά θα ακολουθήσει γλέντι σε ταβέρνα της ορεινής περιοχής που θεωρείται στέκι.
*taxalia