Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου – Απεσταλμένου Καντάφι

- Advertisement -

Τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της Λιβύης επανέλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντουλάτι Ομπέιντι, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (03/04).

 Πιο αναλυτικά σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, ο κ Παπανδρέου επέμεινε στις θέσεις που έχει ήδη πει η Ελλάδα, ότι θα πρέπει να βρεθεί διπλωματική λύση στη Λιβύη.

Ο απεσταλμένος αυτός, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει τις επαφές του τη Δευτέρα στη Τουρκία και μετά στη Μάλτα. Εμείς τονίσαμε, επαναλάβαμε το καθαρό μήνυμα της Διεθνούς Κοινότητας: πλήρη σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, άμεση κατάπαυση πυρός, να σταματήσουν η βία και οι εχθροπραξίες, ιδιαίτερα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης“, είπε ο κ. Δρούτσας.

Από τα λεγόμενα του απεσταλμένου της Λιβύης φαίνεται ότι και το καθεστώς αναζητεί λύση. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια για την ειρήνη, για την σταθερότητα στην περιοχή.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει σ’ αυτή την προσπάθεια να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες. Είμαστε σε επαφή με όλους του εταίρους και συμμάχους μας θα τους ενημερώσουμε για τις σημερινές μας επαφές καθώς και για τις σκέψεις και προτάσεις της Ελλάδας“, προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μια μέρα πριν, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ- Μπαγκντάντι Αλι Αλ- Μαχμούντι είχε συνομιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας του την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ο Αμπντελατί Ομπεϊντί από τη Λιβύη μετέβη στην Τυνησία και από εκεί μέσω πτήσης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, το καθεστώς Καντάφι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος.

Από την Παρασκευή (01/04), ο κ. Παπανδρέου είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη Λιβύη. Πιο αναλυτικά, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog