Έχουν ξεσηκωθεί όλοι με τα προβλήματα που δημιουργούν οι αθίγγανοι σε ότι έχει να κάνει κυρίως στην Ανατολική Κορινθία. Μπαίνουν στα σπίτια, κλέβουν ότι βρίσκουν γενικότερα καθώς κάνουν και εμπόριο ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός στη τελευταία συνεδρίαση του δήμου Κορινθίων ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση με τους αθίγγανους πρέπει να σταματήσει και πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα εδώ και τώρα.
Ο δήμαρχος δημόσια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτός από τις κλοπές που κάνουν οι αθίγγανοι ανέφερε ότι κάνουν και εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Ο δήμαρχος Κορινθίων είναι αποφασισμένος να σταματήσει αυτή την κατάσταση ζητώντας την συνδρομή των αρμόδιων φορέων και την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου.
Στο δήμο Βόχας οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν στους δρόμους και λένε ότι οι κλοπές δεν έχουν τέλος από τους αθίγγανους. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουν θίξει κατά καιρούς τόσο ο νυν όσο και πρώην δήμαρχος.
Εκτός των άλλων οι αθίγγανοι είναι και επιθετικοί όταν δεν γίνεται η …δουλειά που θέλουν! Όπως για παράδειγμα αυτά τα οποία είδαμε να συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι αθίγγανοι θεωρούσαν ότι είναι δικό τους (το νοσοκομείο) και ότι πρέπει το δικό τους περιστατικό να εξεταστεί πρώτο από τα υπόλοιπα. Αν δεν γινόταν αυτό χτυπούσαν τους γιατρούς, το προσωπικό του νοσοκομείου κτλ. Αν δεν υπήρχε η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών, ειδικά την τελευταία φορά, θα γινόταν …σφαγή στο νοσοκομείο. Οι καταγγελίες των γιατρών τα έλεγαν όλα!
Πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο και θα ήταν άδικο να μην το αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βάλουν μία τάξη στο πρόβλημα αυτό. Πόσες συλλήψεις έχουν γίνει ως τώρα αθίγγανων για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, κλοπών κτλ; Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ οι συλλήψεις αυτές γίνονται στο χώρο των αθίγγανων.
Έχει αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να γίνει μία σύλληψη σε καταυλισμό αθιγγάνων; Ποιος μπαίνει μέσα εκεί που θεωρείται γκέτο; Οι αστυνομικοί κυρίως της ασφάλειας Κορίνθου, της ΟΠΚΕ αλλά και από άλλα αστυνομικά τμήματα έχουν μπει μέσα στους καταυλισμούς και έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή! Θα ήταν άδικο να μην τα αναφέρουμε αυτά. Αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, σε σχέση και με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.
Η εγκληματικότητα «ανεβαίνει» όλο και πιο πολύ και οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Κορινθίας μένουν με το προσωπικό που είχαν το 80΄, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ταξίαρχος κ. Χ. Μουρελάτος.
*korinthiannews