Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Στο πόδι» η Κορινθία με τα …κατορθώματα των αθίγγανων!

- Advertisement -

Έχουν ξεσηκωθεί όλοι με τα προβλήματα που δημιουργούν οι αθίγγανοι σε ότι έχει να κάνει κυρίως στην Ανατολική Κορινθία. Μπαίνουν στα σπίτια, κλέβουν ότι βρίσκουν γενικότερα καθώς κάνουν και εμπόριο ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός στη τελευταία συνεδρίαση του δήμου Κορινθίων ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση με τους αθίγγανους πρέπει να σταματήσει και πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα εδώ και τώρα.
Ο δήμαρχος δημόσια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτός από τις κλοπές που κάνουν οι αθίγγανοι ανέφερε ότι κάνουν και εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Ο δήμαρχος Κορινθίων είναι αποφασισμένος να σταματήσει αυτή την κατάσταση ζητώντας την συνδρομή των αρμόδιων φορέων και την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου.
Στο δήμο Βόχας οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν στους δρόμους και λένε ότι οι κλοπές δεν έχουν τέλος από τους αθίγγανους. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουν θίξει κατά καιρούς τόσο ο νυν όσο και πρώην δήμαρχος.
Εκτός των άλλων οι αθίγγανοι είναι και επιθετικοί όταν δεν γίνεται η …δουλειά που θέλουν! Όπως για παράδειγμα αυτά τα οποία είδαμε να συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι αθίγγανοι θεωρούσαν ότι είναι δικό τους (το νοσοκομείο) και ότι πρέπει το δικό τους περιστατικό να εξεταστεί πρώτο από τα υπόλοιπα. Αν δεν γινόταν αυτό χτυπούσαν τους γιατρούς, το προσωπικό του νοσοκομείου κτλ. Αν δεν υπήρχε η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών, ειδικά την τελευταία φορά, θα γινόταν …σφαγή στο νοσοκομείο. Οι καταγγελίες των γιατρών τα έλεγαν όλα!
Πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο και θα ήταν άδικο να μην το αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βάλουν μία τάξη στο πρόβλημα αυτό. Πόσες συλλήψεις έχουν γίνει ως τώρα αθίγγανων για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, κλοπών κτλ; Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ οι συλλήψεις αυτές γίνονται στο χώρο των αθίγγανων.
Έχει αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να γίνει μία σύλληψη σε καταυλισμό αθιγγάνων; Ποιος μπαίνει μέσα εκεί που θεωρείται γκέτο; Οι αστυνομικοί κυρίως της ασφάλειας Κορίνθου, της ΟΠΚΕ αλλά και από άλλα αστυνομικά τμήματα έχουν μπει μέσα στους καταυλισμούς και έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή! Θα ήταν άδικο να μην τα αναφέρουμε αυτά. Αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα, σε σχέση και με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.
Η εγκληματικότητα «ανεβαίνει» όλο και πιο πολύ και οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Κορινθίας μένουν με το προσωπικό που είχαν το 80΄, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ταξίαρχος κ. Χ. Μουρελάτος.
*korinthiannews

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ερώτηση : το γκέτο των αθίγγανων ,ποιοί το έχουν δημιουργήσει ;;;…προσπάθησε καμία κυβέρνηση ή καμιά δημοτική αρχή να τους ενσωματώσει ή ,έστω να τους βοηθήσει να συυπάρξουν με την υπόλοιπη κοινωνία,δεχόμενοι την ιδιαιτερότητα τους σαν φυλή ;;;…φυσικά,στις εκλογές,όλοι τους θυμούνται και πέφτουν πάνω στα προβλήματα τους…και,επειδή,ακούγονται διάφορα στην πιάτσα και φτάνουν στα αυτιά μας,αυτή η ξαφνική "ευαισθητοποίηση",μήπως έχει να κάνει με άλλα συμφέροντα και με αγορές οικοπέδων σε ακτίνα 5-10 χιλιομέτρων,στην ευρύτερη περιοχή;;;…και στο σινάλε,δεν ελιδα καμία πρόταση από κανέναν…όταν είστε πάνω και διοικείτε,λύνετε προβλήματα,δεν τα "καταγγέλετε"…(και πριν αρχίσει το πάρτυ,να δηλώσω ότι το πρόβλημα υπάρχει χρόνια και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το λύσει…και όσο και να μην μας αρέσει ή να μας ενοχλεί,είναι έλληνες πολίτες…)

  2. Δυστυχώς! είναι αίσχος και ντροπή γιά την ελληνική κοινωνία
    γιατί από γεννησημιούτου το ελληνικό κράτος δεν έδωσε καμιά
    σημασία στους ρομά,γιατί τάχα μου είναι αλιώτικοι,έχουν δική
    τους γλώσσα κάποιες δικές τους ιδιαιτερότητες που δεν ενοχλούν
    και κανέναν.
    Όμως για τους ελληναράδες η διφορετικότητα είναι λέπρα και
    και πρέπει να φτιάξουμε γκέτο σαν τη σπιναλόγκα να τους βάλουμε
    μέσα.Σα δεν ντρέπετε ο κ.Δήμαρχος για το φυλλετικό μίσος που
    διακηρύσει… Ηλίας

  3. Καλά τα όσα λέτε αλλά για την αποκατάσταση της τάξης οι Τσιγγάνοι είναι αυτοί που δεν θέλουν την ενσωμάτωση.Το ξέρετε οτι πολλοί απο αυτούς έχουν σπιτια αλλά τα ενοικιάζουν γιατι προτιμούν να μένουν στους καταυλισμούς τους μαζί με τους υπόλοιπους;Αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους και η ''κουλτούρα τους ''.Και για πέστε μου σε ποιά χώρα εχουν ενσωματωθεί ;;; Ναί υπάρχουν λάθη απο μεριάς Ελληνικού κράτους αλλά έλεος δεν έχουν καμία σχέση οι ''Ελληναράδες''όπως ειρωνικά αποκαλείτε όποιον διαφωνεί με εσάς.Και αναφέρομε στο σχόλιο του κ.Ηλία.Μη περιμένουμε στη γωνία ρε παιδιά έτοιμοι να βγάλουμε τη πικρία μας επι δικαίο και αδίκο..Φιλικά.

  4. ΑΖ,είναι δεδομένο ότι αποτελούν μιά κοινωνία που έχει δικούς της κανόνες…ξέρεις,πχ,ότι σε προηγούμενη περίπτωση βιασμού ανήλικης,μετά από συνεννόηση με την αστυνομία,οι ίδιοι οι Ρομά,παρέδωσαν τους ενόχους ;;; (γεγονός που έγινε μέσα στην χρονιά)…πότε προσπάθησε το ελληνικό κράτος να τους ενσωματώσει;;;…μην ξεχνάς ότι έχουν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δικούς τους "νόμους",που οφείλουμε να τους σεβαστούμε,όπως κι εκείνοι τους δικούς μας (μην ξεχνάς ότι ο θυμός και η καχυποψία,συνήθως είναι καλυμμένος φόβος…ως προς την συμπεριφορά,αμφότερων)…όσο για τον Ηλία,θεωρώ ότι τον αδικείς με το σχόλιο που κάνει,γιατί είμαι σίγουρος ότι κι αυτός,λέγοντας "Ελληνάρες",δεν συμπεριλαμβάνει εσένα μέσα σε αυτούς…έχουμε εδώ μέσα αρκετούς ,(όχι πολλούς,ευτυχώς),αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως εσύ είσαι μέλος των "εκλεκτών" …

  5. Φίλε Α.Ζ. μια ερώτηση μόνο,αν μπορούσαμε εγώ και συ να μπούμε
    στο σαλονι του ξενοδοχείου μεγάλη βρετάνια στην Αθήνα
    με μπαλωμένο παντελόνι,θα μας άφηναν;;;
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog