Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βασίλης Κελάρης, Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ: Είμαστε υπέρ της εγκατάστασης της Σουσάκι Logistics

- Advertisement -
Ο Βασίλης Κελάρης με τον διευθυντή της εταιρίας Δημητρη Μπενάρδο κατά την επικεψή του στις εγκαταστάσεις στο Σουσάκι.

Σίγουρα η υπόθεση με την εγκατάσταση των δεξαμενών χημικών πρώτων υλών στο Σουσάκι της Κορινθίας έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη του τόπου μας.
Πιστοί στα όσα δηλώσαμε από την δημοσιογραφική πλευρά για το θέμα αυτό, ότι δηλαδή θα δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να ακουσθούν οι απόψεις τους και αφού μέχρι σήμερα έχουν ακουσθεί απόψεις και αυτών που ήταν αρνητικοί με την συγκεκριμένη επένδυση και των νομαρχιακών και τοπικών αυτοδιοικήσεων αλλά και της ίδια της εταιρίας που ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει την εν λόγω επένδυση .
Την περασμένη Δευτέρα λάβαμε δελτίου τύπου της εταιρίας που μας γνωστοποιούσε την επίσκεψη του γνωστού προέδρου της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Βασίλη Κελάρη στις εγκαταστάσεις της με σκοπό να ενημερωθεί για την σχεδιαζόμενη νέα επένδυση. Διαβάσαμε μάλιστα και κάποιες δηλώσεις του προέδρου της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ.
Θελήσαμε να συναντήσουμε από κοντά τον Βασίλη Κελάρη και να έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του για το σοβαρό αυτό θέμα. Όχι βέβαια πως αμφισβητούσαμε τα όσα έγραφε το δελτίο τύπου της εταιρίας. Απλά για εμάς ο Βασίλης Κελάρης είναι μια ξεχωριστή και σημαντική προσωπικότητα στην Κορινθία και όχι μόνο , με πλούσια περιβαλλοντική ,κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Να υπενθυμίσουμε την βράβευσή του πριν από ένα 15θήμερο περίπου στη Θεσσαλονίκη στο Μακεδονία Παλλάς , με χρυσό μετάλλιο γι αυτή την πολύπλευρη δράση του.
Όταν λοιπόν έχουμε απέναντί μας ως συνομιλητή μια τέτοια προσωπικότητα αδιάβλητη και αδιάφθορη από κάθε άποψη αποκτούν άλλο κύρος και άλλη σοβαρότητα αυτά που θα ακουσθούν στη συζήτησή μας.

Ο Βασίλης Κελάρης επανέλαβε περίπου τα όσα ανέφερε ως δηλώσεις του και το δελτίο τύπου της εταιρίας.

Αφού όπως μας δήλωσε ενημερώθηκε λεπτομερέστατα για την επένδυση και αφού είδε περιβαλλοντικές μελέτες και ότι άλλο σοβαρό τεχνικό στοιχείο του επέδειξε ο διευθυντής της εταιρίας , αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και είδε με ακρίβεια τα σημεία και το πως θα γίνει η νέα επένδυση είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από την επένδυση αυτή . Ούτε για ρύπανση, ούτε για οσμές αλλά και ούτε για ασφάλεια.
Όπως χαρακτηριστικά μας είπε είναι ενθουσιασμένος από την συνάντηση αυτή γιατί γνώρισε μια σωστή και νοικοκυρεμένη εταιρία η οποία σέβεται το περιβάλλον και μάλιστα παίρνει και περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα από αυτά που ορίζει η νομοθεσία..
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι από την συζήτησή μας αυτή είναι η σκληρή “επίθεση” του Βασίλη Κελάρη σε κάποιους “πολέμιους” όπως τους ονομάζει κατά της επένδυσης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας , ενώ οι ίδιοι αυτοί “πολέμιοι” είναι αυτοί που “κόπτονται” για τα συμφέροντα των εργαζομένων !
Για το θέμα αν είναι επικίνδυνη η θέση της επένδυσης λόγω του ηφαιστείου του Σουσακίου, ο Βασίλης Κελάρης χαμογελά με νόημα και μας λέει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ανάξιο σχολιασμού γιατί κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιηθεί ένα ηφαίστειο που έχει να εκραγεί εκατομμύρια χρόνια!
Αν υπήρχε μας λέει τέτοιος κίνδυνος ποτέ δεν θα γινόντουσαν στην περιοχή τα διυλιστήρια , μια επένδυση δισεκατομμυρίων.
Ο Βασίλης Κελάρης όμως διατυπώνει και ένα ερώτημα γιατί αυτοί που πολεμούν την συγκεκριμένη επένδυση έχουν δείξει μια “εκκωφαντική σιωπή ” σε άλλα σοβαρά προβλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος στον τόπο μας.
Ο πρόεδρος της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων “Η ΑΛΚΥΩΝ” δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε βιομηχανικό πάρκο μακρυά από οικισμούς και ότι τηρεί και τις ποιο αυστηρές προδιαγραφές εγκατάστασης που ορίζει η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική νομοθεσία.
Ο πρόεδρος της ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ τονίζει ότι και αυτός στην αρχή είχε δηλώσει κατά της επένδυσης γιατί είχε γραφεί από μερίδα των ΜΜΕ ότι θα γίνει μια βιομηχανία τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων , που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν καθαρά θέμα παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των πραγματικών επενδυτικών σχεδίων της Σουσάκι Λοτζίστικς.
Τέλος μιλώντας γενικά για τις επενδύσεις και τα περιβαλλοντικά προβλήματα πιστεύει ότι οι οικολογικές οργανώσεις δεν πρέπει να “δαιμονοποιούν” τις επενδύσεις αλλά να ζητούν να ενημερώνονται για τα περιβαλλοντικά στοιχεία των επενδύσεων και να αντιδρούν μόνο εκεί που διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται οι νόμοι και οι περιβαλλοντικοί όροι .
Δείτε το σχετικό βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Βασίλη Κελάρη :

http://www.sfedona.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. KIRIE KELARI K KIRIE GIANIDAKI,AN ESIS I DIO IPOGRAFETE K PAIRNETE TIN EYTINI GIA TIS ENKATASTASIS,GIA TO ILIKO POY 8A DIAXIRISTI STIN ETERIA,EFXARISTOS O KOSMOS MBORI NA TO SKEFTI…OMOS EPIDI KANAME MIA VOLTA GIRO GIRO STIS ENKATASTASIS K EIDI VRIKAME KAPIA PRAGMATA POY 8A EKTE8OYN SAN ETERIA KALITERA NA MIN ORKISTITE GIA TIN AKINDINOTITA TIS ETERIAS…

  2. κ.Κελλάρη γνωρίζετε ότι;α]η μελέτη περιβαλλογικών όρων του χημικού εργοστασίου,υπό κατασκευή,ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Σ Ε Ι Σ Μ Ο Υ ,β]ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ Υ Φ Α Ι Σ Τ Ε Ι Ο Υ,γ]ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ,όπου, σύμφωνα με το Λιμεναρχειο Ισθμίας, δεν επιτρέπεται η προσέγγιση τέτοιων πλοίων[γραπτή απάντηση στο κοινωνικό φόρουμ Κορινθίας απο το Λιμεναρχείο Ισθμίας]. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ κ. Κελλάρη[Ο ι κ ο λ ό γ ε…..] Π Ρ Ο Β Λ Ε Π Ε Ι ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Χ Η Μ Ι Κ Ω Ν ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΩΝ[ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ] ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ-ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕ Ο Ρ Ο Υ Σ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ Η ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ….Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε κ.Κελλάρη ποιούς περιβαλλογικούς όρους μελετήσατε της υπό ίδρυση επιχείρησης χημικών…..ΑΥΤΗ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΤΑ[7] ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ….ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;; Κρίμα γιατί η κοινωνία περίμενε μεγαλύτερη τουλάχιστον οικολογική συνείδηση κ. Κελλάρη, για την οποία πρόσφατα τιμηθήκατε…το γνωρίζουν άραγε αυτοί που σας ΤΊΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ.

  3. φαρισεοι και υποκριτες πιο διπλα τα τελευταια χρονια δημιουργηθηκε ενα καινουργιο δηλιστυριο και κανενας δεν εβγαλε κιχ γιατι βαρδινογιαννης λεγεται αυτος που γα…. και δε…. στους μικρους διχνετε τις ευαισθησιες σας αντε να χαθητε λαμογια.

  4. Αν υπάρχει ένας λόγος για να διατυρηθεί κάποιος για το διυληστήριο του βαρδινογιάννη,δεν είναι για το καινούριο,αλλά
    για εκείνο το τμήμα του παλαιού που λειτουργεί από το 1973!!!
    που εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν με την τότε τεχνολογία.
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog