Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Cisse: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα…

- Advertisement -

Ο Τζιμπρίλ Σισέ άφησε για ακόμα μια φορά ανοιχτό το παράθυρο παραμονής του στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του το καλοκαίρι.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ μιλώντας στην εφημερίδα «GOAL» της Κύπρου ξεκαθάρισε ότι τα λόγια του περί αποχώρησής τα είπε εν βρασμώ ψυχής και πως δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του.
«Είναι αλήθεια πως κάποτε, εν βρασμώ ψυχής, λέμε πράγματα. Ίσως θα έπρεπε να περιμένω το σκεφτώ καλά, πριν μιλήσω. Ξέρω ότι η δήλωση μου προκάλεσε πόνο στους οπαδούς κι εγώ δεν είμαι εδώ για να πληγώνω τον κόσμο.
Θα το σκεφτώ. Θα δούμε. Έχουμε πολλά ματς ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να προκριθούμε για τα play-off, μετά να νικήσουμε στα play-offs για να πάρουμε μετά την πρόκριση για το Champions League. Αυτά σκέφτομαι προς το παρόν. Το ξέρω πως ό,τι έχει ειπωθεί, έχει ειπωθεί. Θα τα ξαναπούμε αργότερα, το καλοκαίρι».
Ο Σισέ αναφέρθηκε και στα σενάρια που έχουν ακουστεί για ενδιαφέρον των ξένων ομάδων για το πρόσωπό του. «Εγώ δεν έχω ακούσει τίποτε. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ευθείς μαζί μου κι έτσι θα είμαι κι εγώ απέναντί τους. Πριν το τέλος της σεζόν δεν συζητώ με καμία ομάδα», ξεκαθάρισε ο Σισέ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα.
«Όχι, δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Βρισκόμουν στην Αγγλία τότε και ήρθαν μέχρι εκεί, ειδικά για μένα, για να μου μιλήσουν, να με πείσουν. Ήταν φανερό ότι με ήθελαν πραγματικά. Με άγγιξε αυτό».
«Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή»
Ο Σισέ δεν μπορεί να ξεχάσει την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι χιλιάδες φίλοι των «πρασίνων» στο «Ελ. Βενιζέλος».
«Μου είχαν πει πριν μπω στο αεροπλάνο, ότι είχε έρθει κόσμος στο αεροδρόμιο, αλλά δεν περίμενα ποτέ τέτοιο πράγμα. Χιλιάδες άνθρωποι! Στην αρχή σάστισα, είπα μέσα μου `κοίτα, δεν πρέπει να τα θαλασσώσεις’. Αλλά ήταν πολύ όμορφο. Και με τον κόσμο, μας πήρε μόνο λίγα λεπτά για να …(λυγίζει τους δείκτες των χεριών για να σχηματίσει νοερούς κρίκους, περνάει τον ένα μέσα απ’ τον άλλο και κάνει μια κίνηση σαν να μου δείχνει μια αλυσίδα που δεν σπάει) …για να δεθούμε».
Ο άσος του Παναθηναϊκού επεσήμανε ότι είναι λάθος η κατάκτηση του περυσινού νταμπλ να χρεώνεται αποκλειστικά στον ίδιο. «Θεωρώ λανθασμένο η περσινή επιτυχία να αποδίδεται μόνο σε μένα. Δεν παίζω μονάχος στο γήπεδο! Εντάξει, έβαλα πολλά γκολ, αλλά δεν τα έκανα όλα μόνος μου. Όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά. Και φέτος βάζω πολλά γκολ, αλλά φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Πέρσι υπήρχε ο παράγοντας έκπληξη, ενώ πια έχουν μάθε πώς παίζουμε και οι προπονητές, που είναι ψηλού επιπέδου εδώ στην Ελλάδα, είναι έξυπνοι και φέτος βρήκαν τις λύσεις να μας αντιμετωπίσουν».
Η Λίβερπουλ και… οι τραυματισμοί
Ο Σισέ στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στο ποδοσφαιρικό του παρελθόν και ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει τη Λίβερπουλ, από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες που τον είχαν προσεγγίσει.
«Όταν κτυπάει την πόρτα σου ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, θα είσαι τρελός αν πεις όχι. Είχαν ενδιαφερθεί και η Ρεάλ, η Ίντερ, η Μίλαν… Αλλά εγώ διάλεξα τη Liverpool, είχαν καλούς παίκτες -τον Μάικλ Όουεν, τον Στίβεν Τζέραρντ προπονητής ήταν Γάλλος ο Ουγιέ, ήταν ομάδα που έπαιζε καλή μπάλα και κέρδιζε τίτλους». Φτάνει, λοιπόν, στο «λιμάνι», με μεταγραφή-ρεκόρ και τον αέρα του δυο φορές top scorer του γαλλικού πρωταθλήματος. Εδώ κι αν ήταν ο …Μεσσίας».
Μοναδικό μελανό κομμάτι στην καριέρα του Σισέ ήταν οι τραυματισμοί του, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος: «Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήθελα να αλλάξω τους τραυματισμούς μου. Γιατί ήρθαν σε κακές στιγμές… Έχασα σημαντικές διοργανώσεις με την Εθνική Γαλλίας, έχασα ένα Μουντιάλ κι ένα Euro…».
Τα αυτοκίνητα και τα τατουάζ
Ο Γάλλος κυνηγός δεν μπορούσε να μην αναφερθεί για το πάθος του για τα αυτοκίνητα: «Έχω δώδεκα αυτοκίνητα. Επτά εδώ στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα είναι στην Αγγλία.
Δεν ξέρω γιατί έχω αυτό το κόλλημα με τα αυτοκίνητα. Κι εγώ θα ήθελα να βρω την απάντηση! Και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν μπορώ να τα πουλήσω. Όταν αγοράζω ένα αυτοκίνητο, το κάνω customized, το γδύνω και το ξαναντύνω όπως θέλω. Δεν πειράζω κινητήρα, δεν έχει να κάνει δηλαδή με την ταχύτητα, μόνο με το στυλ. Θέλω να έχουν το στυλ μου, το χαρακτήρα μου. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να τα πουλήσω μετά, γιατί δένομαι και δεν θέλω να τα’ αποχωριστώ. Οπότε τα κρατάω όλα. Κι αγοράζω κι άλλα».
Εκτός από τα αυτοκίνητα ο Σισέ δεν έχει κρύψει ότι έχει εμμονή και με τα τατουάζ: «Χτύπησα το πρώτο στα 17 μου. Ένα τριαντάφυλλο στο στήθος. Όλοι κάνουμε χαζά πράματα στα 17 μας. Λίγο αργότερα, είδα σε μια ταινία έναν τύπο με ένα τατουάζ που έπιανε σχεδόν όλο το θώρακα. Εντυπωσιάστηκα.
Είπα να μεγαλώσω κι εγώ το τριαντάφυλλο. Κι από τότε δεν έχω σταματήσει. Για μένα τα τατουάζ είναι μια μορφή έκφρασης, σαν την τέχνη. Έχω τον δικό μου tattoo artist, o οποίος έρχεται και μου τα κτυπάει όπου κι αν είμαι. Έχω τατουάζ παντού και τα περισσότερα είναι συμβολικά. Έχω τα ονόματα των παιδιών μου, ενώ έχω και κάνει τατουάζ για τις ομάδες που αγαπάω.
Για την Λίβερπουλ έκανα πέντε αστέρια γιατί όταν πήραμε το Champions League τόσοι ήταν οι ευρωπαϊκοί τίτλοι της. Για τον Παναθηναϊκό έκανα το τριφύλλι, πέρσι που κάναμε το νταμπλ, ενώ έχω και μια ελληνική περικεφαλαία, που αυτό συμβολίζει την αγάπη μου για την Ελλάδα».
Η ιστορία με την φούστα…
Όπως είναι γνωστό ο Σισέ πήγε να παραλάβει το βραβείο του Άνδρα της Χρονιάς φορώντας μια φούστα. Ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έγινε τόσο ντόρος γι’ αυτήν την εμφάνισή του.
«Κοίταγα τι έχω στην γκαρνταρόμπα μου, την είδα μπροστά μου και είπα `οκ, ας βάλω αυτό’. Την είχα αγοράσει πέρσι από την Ιαπωνία και δεν την είχα ξαναφορέσει.
Παλιά φόραγα flashy ρούχα, μου άρεσαν τα έντονα χρώματα, οι πολλές αντιθέσεις. Λόγω και των αφρικανικών καταβολών μου, έτσι; Πλέον όμως, αν προσέξεις, φοράω μαύρα, γκρι, άσπρα…».
Ο Σισέ στο τέλος της συνέντευξής του παραδέχεται ότι δεν αντέχει την ήττα και δεν του αρέσει να δίνει αφορμές στους αντιπάλους του να χαίρονται.
«Δεν αντέχω την ήττα. Δε μου αρέσει να χάνω και προπαντός δε μου αρέσει να δίνω αφορμές στους αντιπάλους μου για να χαίρονται. Γι’ αυτό και όταν είπα ότι θέλω να φύγω, ήταν πολλοί εκείνοι που χάρηκαν. Αλλά εγώ δε θέλω να δώσω σε κανέναν την ευχαρίστηση να πει `εμείς τον κάναμε να φύγει’ και να νιώθουν ότι με νίκησαν. Οπότε, θα το ξανασκεφτώ τι θα κάνω τελικά…».
Ο Σισέ… με δικά του λόγια
Μητέρα: «Αυτήν έχω ως πρότυπο γονέα και είμαι πολύ συνδεδεμένος μαζί της. Πέρασε πολλά μέχρι να μας μεγαλώσει… Με τον πρώτο μου μισθό της αγόρασα σπίτι. Προσπαθώ να της επιστρέψω όλα όσα μου προσέφερε…».
Πατρότητα: «Δεν έχω πρότυπο πατέρα, γιατί μεγάλωσα μόνο με τη μητέρα μου. Έτσι, στο μεγάλωμα των παιδιών μου ακολουθώ το ένστικτό μου. Είμαι χαζομπαμπάς. Με κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν θέλουν καινούρια παιγνίδια, ξέρουν ότι σε μένα πρέπει να έρθουν να τα ζητήσουν».
Οικογένεια: «Είμαστε 7 αδέλφια. Έχουμε στενές σχέσεις και νιώθω πολύ συνδεδεμένος μαζί τους. Είναι σημαντική για μένα η οικογένεια. Έτσι είμαστε εμείς οι Αφρικάνοι».
Φόβοι: «Δε φοβάμαι τίποτα. Έχω γεννηθεί χωρίς φόβο μέσα μου. Μόνο μια φοβία έχω: τη φυλακή. Από μικρός έχω αυτή τη φοβία: μπας και με κλείσουν μέσα».
Σύζυγος: «Γνωριστήκαμε σε ένα εστιατόριο στο Μάντσεστερ. Δεν ήταν έρωτας απ’ την πρώτη ματιά. Σιγά-σιγά χτίστηκε. Κι όταν τραυματίστηκα, ήταν δίπλα μου. Με φρόντισε, με στήριξε, μου συμπαραστάθηκε, ήταν εκεί όταν την είχα ανάγκη. Κι έτσι είπα να την κρατήσω. Είμαστε μαζί εφτά χρόνια».
Ζινεντίν Ζιντάν: «Ο Ζιζού είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Είχα την ευτυχία να παίξω μαζί του. Ήταν κάτι το απερίγραπτο. Όταν είσαι επιθετικός, έχεις πάντα την έγνοια πού είναι η μπάλα, πότε να τη ζητήσεις, πού πρέπει να τρέξεις. Με τον Ζιζού δεν είχες τέτοια έγνοια. Σε έβλεπε και κι όπου κι αν ήσουν, σου την έστελνε `λουκούμι’».
onsports

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog