Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολυμετοχικό αλαλούμ στον Παναθηναϊκό

- Advertisement -
Του Διονύση Δεσύλλα*
Άλλο ένα διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρασε στην ιστορία και για μια ακόμη φορά απόφαση για καλύτερο μέλλον για το «τριφύλλι» δεν πάρθηκε. Το αντίθετο, μάλιστα.

Οι άνθρωποι της ομάδας τα είπαν για περίπου τρεις ώρες, αναλώθηκαν σε ένα δίωρο εντάσεων μεταξύ τους και στο τέλος τα έβαλαν κάτω και ανακοίνωσαν το εξής απίθανο: Πάρθηκε απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά κανείς τους δεν ξέρει ποιοι μέτοχοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη!
Αν εξαιρέσουμε τους Νίκα, Ξυλά, Ζολώτα, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αύξηση, αλλά και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (ο μοναδικός μαζί με τον ξάδελφό του που ψήφισαν λευκό στην αύξηση), ο οποίος τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να βάλει το 30% όχι των 15 εκατομμυρίων, αλλά όσων χρημάτων μπουν στα ταμεία (!), οι υπόλοιποι δεν είναι ξεκάθαροι.
Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μεγάλο στον Παναθηναϊκό. Για δυο λόγους. Αυτοί είναι οι εξής:
-Από τη στιγμή που κάποιοι μέτοχοι είναι αρνητικοί στο να συνδράμουν, τότε ζήτημα είναι αν θα μαζευτούν τα μισά χρήματα από τα 15 που αποφασίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθεί μόνο το φετινό έλλειμμα και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Σισέ, ο Λέτο και ο Νίνης είναι, πλέον, υποχρεωτικές!
-Το πρόβλημα θα λυνόταν αν οι μέτοχοι αποφάσιζαν να βάλουν όλοι μαζί, ανάλογα με το ποσοστό τους, 20-25 εκατομμύρια. Δεν είναι, όμως, οικονομικό το θέμα. Δεν μπορεί να πιστέψει, δηλαδή, κανένας ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια με λιγότερα λάθη και περισσότερα σωστά. Η μεγάλη «πληγή» έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι σχέσεις των περισσότερων μετόχων είναι κάτι παραπάνω από «παγωμένες», με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει διάθεση για συνεργασία…

Το πολυμετοχικό… αλαλούμ έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα «παιχνιδάκια» των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Παναθηναϊκού, έχουν φτάσει την κατάσταση σ’ αυτό το σημείο. Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμη. Διότι, αρκετοί μέτοχοι (όχι όλοι) περισσότερο «διψάνε» για εκδικήσεις, για πισώπλατα μαχαιρώματα και παιχνίδια εντυπώσεων, παρά έχουν τη διάθεση να πορευτούν όλοι μαζί με σκοπό μια νέα πορεία με περισσότερη συνεργασία και λιγότερη «λάσπη» και εσωτερικό πόλεμο…

* Ο Δ. Δεσύλλας, είναι δημοσιογράφος του sportfm και αρθρογραφεί στο sday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog