Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρεοκοπήσαμε

- Advertisement -

Το μαγαζί είναι χρεοκοπημένο. Δεν θα αναλάβω τα έξοδα που δημιούργησε συγκεκριμένος μέτοχος“, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οικονομικό “κραχ” και αυτό αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε χαρακτηριστικά πως “το μαγαζί είναι χρεοκοπημένο και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα” και ξεκαθάρισε “πως δεν πρόκειται να αναλάβω τα έξοδα που δημιούργησε συγκεκριμένος μέτοχος”, φωτογραφίζοντας για ακόμη μία φορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Παράλληλα είπε “πως δυστυχώς δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό Δ.Ν.Τ. στο οποίο μπορούμε να καταφύγουμε. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ταμειακό και πρέπει να γίνουν σοβαρές κινήσεις από τη διοίκηση“.

Ο Τζίγκερ συνέχισε λέγοντας “ούτε ηθικά ούτε νομικά δεν έχω καμία υποχρέωση. Άφησα χώρο σε νέα πρόσωπα, δεν είχα καμία ανάμειξη στην καθημερινή διοίκηση και μάλιστα δεχόμασταν πόλεμο κάθε φορά που μιλούσαμε“. Μάλιστα έκανε λόγο για “διοικητική και επικοινωνιακή χούντα που κανένας μέτοχος δεν μπορούσε να μιλήσει“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνοι που δεσμεύτηκαν πως θα συμμετάσχουν στην αύξηση των 15 εκ. ευρώ είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ως 30%, ο Παύλος Γιαννακόπουλος που έχει 5% και ο Αδαμάντιος Πολέμης που έχει το 1,6% των μετοχών της ΠΑΕ. Παράλληλα ο Αντώνης Αντωνιάδης είπε πως ο Νικόλας Πατέρας θα συμμετάσχει με το ποσοστό του που είναι 5%. Ωστόσο ο Μίμης Δομάζος είπε πως ο κ. Ζολώτας (5%) δεν θα συμμετάσχει, ενώ ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης είπε πως δεν ξέρει τι θα κάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος (11%).

Κοινώς υπολογίζεται πως θα συγκεντρωθούν γύρω στα 5 εκ. ευρώ τελικά, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό του σχετικά με τη δική του συμμετοχή στην αύξηση: “Με δεδομένο ότι ορισμένοι μέτοχοι έχουν ήδη ξεκαθαρίσει την θέση τους περί μη συμμετοχής τους στην ΑΜΚ, ενώ άλλοι δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμα τις προθέσεις τους, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί να μην ξεπερνά το 50%. Στην τελευταία ΑΜΚ η συμμετοχή μας στο ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε ανήλθε στο 55% και όχι στο 30% όπως είχαμε κατηγορηματικά δηλώσει ότι θα συμμετέχουμε. Συγκεκριμένα καταβάλλαμε τα 4,955 από τα 9,060 εκατομμύρια ευρώ που τελικά συγκεντρώθηκαν. Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύψουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Η μη κάλυψη του 50% της επικείμενης ΑΜΚ ενέχει την ίδια ακριβώς πιθανότητα, του να καλύψουμε τελικά το 55% του συγκεντρωθέντος ποσού αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό μας. Δεν υπάρχει καμία λογική του να γίνονται αυξήσεις και να μην συμπληρώνονται τα ποσά και εμείς πάλι να καταθέτουμε το 55% συνέχεια“.

Ο Τζίγκερ είπε πως “η πολυμετοχικότητα απέτυχε εξαιτίας συγκεκριμένου μετόχου που δεν συμμετείχε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις αλλά δια του Τύπου έκανε δηλώσεις“, φωτογραφίζοντας και πάλι τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Σε εκείνο το σημείο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έριξε στο τραπέζι την πρόταση να αποσυρθεί το μοντέλο της πολυμετοχικότητας: “να διαλύσουμε την πολυμετοχικότητα, να αναλάβει ένας τον Παναθηναικό. Δεν δουλεύει η πολυμετοχικότητα θα πρέπει ένας να βγει μπροστά“.
Παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος είπε για τα ποσοστά των μετοχών πως πρέπει να ανέβουν για να κατέβουν του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Συμπλήρωσε δε πως “ο Νικόλας Πατέρας έκανε λάθος που δεν μας ενημέρωνε“, φέρνοντας πάλι το παράδειγμα του Τεν Κάτε που δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στους μετόχους και ξεκαθάρισε ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα σταθεί στο πλευρό του ΠΑΟ στη γενική συνέλευση.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επεσήμανε παράλληλα ότι “δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη λύση – είναι σίγουρο ότι χρειάζονται σκληρές αποφάσεις και δεν μπορούμε να μεταθέτουμε άλλο το πρόβλημα. Είναι δεδομένη η κρίση. Πρέπει και να μπουν κάποια χρήματα και να γίνουν περικοπές και να καταλάβει ο κόσμος την κατάσταση και να σταθεί δίπλα στην ομάδα – να αγοράσει διαρκείας. Και επειδή θα ακουστούν πολλές «λύσεις» και ακούω για λαική βάση, όσα λεφτά και να βάλει ο κόσμος, δεν θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο έλλειμμα. Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε το πρόβλημα μας. Είναι κουκιά μετρημένα, πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις“.

Ο Τζίγκερ είπε ακόμη ότι “με δημαγωγίες και ρητορείες όμως δεν λύνεται το πρόβλημα. Η προσωπική απαλλαγή από τις ευθύνες ή η μετακύλιση τους σε τρίτους είναι η εύκολη επιλογή. Γνώμονας και οδηγός θα πρέπει να είναι μόνο μια ρεαλιστική, βιώσιμη και τεκμηριωμένη λύση που διαχρονικά θα εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό. Η λύση αυτή θα πρέπει να ακολουθηθεί μεθοδικά με βάση τα οικονομικά δεδομένα και το μέλλον της ομάδας, ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν και το βαθμό δημοφιλίας τους. Καλό είναι να κάνουμε κριτική αλλά όποιος κάνει μία τοποθέτηση πρέπει να προτείνει και την εναλλακτική λύση. Δεν θέλω να πουληθεί κάποιος πρωτοκλασσάτος παίκτης και είναι απόλυτα φυσιολογική η ανησυχία του κόσμου, όμως πρέπει να υπάρχει αντιπρόταση“.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε τέλος πως δεν μίλησε ποτέ για κακή διαχείριση του Νικόλα Πατέρα και επεσήμανε ότι γίνανε λάθη από το τεχνικό επιτελείο που έφερε προτάσεις για αμφιβόλου ποιότητας παίκτες. Παράλληλα είπε πως το “δίδυμο Τεν Κάτε-Αντωνίου ήταν καταστροφή“.
Μίλησε ακόμη ότι για την χορηγία: “ουδέποτε δήλωσα ότι δεν την υπέγραφε ο Νίκος Πατέρας για να πάρει τα χρήματα για μεταγραφές. Ο βασικός λόγος που δεν την υπέγραφε ήταν γιατί δεχόνταν πιέσεις από συγκεκριμένο μέτοχο να μπουν εδώ και τώρα τα χρήματα αντί για το επόμενο τρίμηνο“.

contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog