Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες, είναι:

  • 500 γρ. ταλιατέλες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 300 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (κόβεται καλύτερα αν είναι μισοπαγωμένο)
  • 2 μεσαίου μεγέθους φινόκιο, κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ουίσκι (ή, αν δεν σας αρέσει, λευκό κρασί – με διαφορετικά το καθένα αποτελέσματα)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση αναγράφεται στη συσκευασία τους. Καλύτερα να τα βάλουμε να βράσουν όταν τελειώσουμε το σοτάρισμα του κρέατος, για να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και προσθέτουμε το κρέας και τα κρεμμύδια. Κάνουμε ένα τελευταίο προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.