Ο 24χρονος Doug Forbis έχει βάλει σκοπό της ζωής του να γίνει καθηγητής φυσικής αγωγής σε παιδιά με ειδικές … ανάγκες και κινητικά προβλήματα, μιας και ο ίδιος ξέρει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν!

Γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται ιερά αγενεσία (sacral agenesis) και η οποία οφείλεται για τη μη φυσιολογική ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης. Σε ηλικία δύο ετών οι γονείς του πήραν την απόφαση να του ακρωτηριάσουν τα παραμορφωμένα του κάτω άκρα. Δοκίμασε τα προσθετικά μέλη, στην προσπάθειά του να μοιάζει σαν όλους τους άλλους, αλλά τελικά αποφάσισε ότι δεν του «έκαναν».
troktiko    Μπορεί να μην έχει πόδια αλλά συνεχίζει να έχει ζωήtroktiko    Μπορεί να μην έχει πόδια αλλά συνεχίζει να έχει ζωή
«Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να έχουν ένα δάσκαλο που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και ο ίδιος» τονίζει ο Doug. «Αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια. Νομίζω όμως ότι θα βοηθούσε πολύ αυτά τα παιδιά να δουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και μόνα τους, ότι έχουν κάποιο αντίστοιχο πρότυπο» προσθέτει.
troktiko    Μπορεί να μην έχει πόδια αλλά συνεχίζει να έχει ζωή
Τώρα ο 24χρονος Doug κυκλοφορεί είτε «περπατώντας» με τα χέρια του είτε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό καροτσάκι. Έχει αγοράσει και ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του για να μπορεί να μετακινείται με μεγαλύτερη άνεση.
troktiko    Μπορεί να μην έχει πόδια αλλά συνεχίζει να έχει ζωή
Ζει μια φυσιολογική ζωή με την κοπέλα του Elizabeth με την οποία γνωρίζονται από το 2008, χρονιά που ο Doug μπήκε και στην παραολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

troktiko.eu