Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα ιατρικό περιστατικό προκάλεσε την πρώτη προσγείωση Airbus A380 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

- Advertisement -

Έναν απρόσμενο αλλά και πολύ ιδιαίτερο επισκέπτη δέχθηκε σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Πρόκειται για ένα Air bus Α380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως το μεσημέρι στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όχι εξαιτίας κάποιου τεχνικού ή άλλου προβλήματος, αλλά λόγω ιατρικού περιστατικού.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος που ανήκει στην αεροπορική εταιρία emirates, εκτελούσε την πτήση ΕΚ017 Ντουμπάι – Μάντσεστερ με 480 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Όμως κάποιος από τους επιβάτες παρουσίασε επείγον ιατρικό πρόβλημα και ο πιλότος εκτίμησε ότι θα πρέπει να “πιάσει” στο πρώτο αεροδρόμιο που θα μπορούσε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Έτσι επελέγη το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και εγκεκριμένο από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρία, την Airbus, ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για το A380.
Το τεραστίων διαστάσεων αεροσκάφος προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 12:23. Εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ιατρικό προσωπικό, όπου παρέλαβε τον ασθενή και στη συνέχεια αναχώρησε για το Μάντσεστερ γύρω στις 14:20.
Το Α380 αποτελεί τη “ναυαρχίδα” της Airbus και σύμφωνα με την εταιρία είναι το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο αεροσκάφος στον κόσμο. Έχει δύο ορόφους, μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 600 επιβάτες και πλήρωμα, αλλά θέλει ειδικών προδιαγραφών αεροδρόμια για να προσγειωθεί, ενώ το κόστος του ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

tromaktiko

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog