Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μένει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό

- Advertisement -

Ο Βαλβέρδε δεν μπόρεσε να πείσει την οικογένειά του να έρθει στην Ελλάδα, αλλά την έπεισε να μείνει αυτός εδώ για ένα ακόμη χρόνο. Τι θα πει την Πέμπτη με Μαρινάκη και ποιο είναι το μοναδικό σενάριο που μπορεί να μην τον κρατήσει στον Ολυμπιακό. Οι έτοιμες μεταγραφές και ο στόπερ που είναι Ελληνας, αλλά όχι ο Παπασταθόπουλος.

Θα πρέπει να το θεωρούμε πλέον σχεδόν δεδομένο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γύρισε από την Ισπανία και -με βάση τα όσα είπε στους συνεργάτες του- εκτός εξαιρετικού απρόοπτου θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό για έναν ακόμη χρόνο.
Ο Βαλβέρδε το συζήτησε με την οικογένειά του και κατέληξαν πώς η καλύτερη λύση για όλους είναι η οικογένεια να παραμείνει στο Μπιλμπάο, αλλά ο μπαμπάς Ερνέστο επίσης να παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αυτό αναμένεται να μεταφέρει ο Βαλβέρδε και στον Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάντηση που θα έχουν, εκτός και αν προκύψει κάτι απρόοπτο.

Βεβαίως, υπάρχουν και δύο τρία πράγματα που θέλουν να συζητήσουν οι δύο άντρες για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα στη συνεργασία τους για την επόμενη σεζόν, αλλά όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η σχέση τους και η συνεργασία τους, είναι μάλλον απίθανο να προκύψει κάτι που θα τους κάνει να μην συμφωνήσουν.

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, θα είναι- εκτός απροόπτου- προπονητής του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν και ως εκ τούτου λογικά από την συνάντηση του με τον Μαρινάκη, θα ενεργοποιηθεί και ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς.

Αυτοί που μπορεί να φύγουν

Οι πρώτες κουβέντες βεβαίως έχουν γίνει, είτε απευθείας, είτε κυρίως μέσω των συνεργατών των δύο αντρών. Και υπάρχει δεδομένη συμφωνία σε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, ο Ερνέστο ήταν θετικός στην πώληση του Ντουντού, όπως δεν θα είχε αντίρρηση να παραχωρηθούν -εφόσον βρεθούν ομάδες για αυτούς- ο Ρόμενταλ και ο Πάντελιτς, αλλά και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, τον οποίο δεν υπολογίζει.

Επίσης, δεν είναι μυστικό ότι από τους αρκετούς παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί σε διάφορους συλλόγους ,ο Ερνέστο δεν είναι θετικός στο να γυρίσει κάποιος. Ο Ντιόγο, έτσι και αλλιώς, είναι δανεικός ως τον Γενάρη, για τον Ντάρμπισάιρ, τον Νέμεθ, τον Γκαλίτσιο και τον Λεονάρντο ο Ισπανός δεν έχει καλή άποψη και μας μένουν και κάποιοι παίκτες -είτε νεαροί, είτε παίκτες που δεν είχε ποτέ στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός και δεν τους έχει προπονήσει ο Ισπανός, για τους οποίους επίσης ο Βαλβέρδε δεν έχει την εικόνα ότι κάνουν για να παίξουν άμεσα στον Ολυμπιακό. Ούτε ο Παπάζογλου, ούτε ο Σουμπίνιο από τους θεωρητικά πιο έτοιμους τον έχουν ψήσει.

Αντίθετα από τους νεαρούς ο μόνος που του κάνει κλικ και μπορεί να τον κρατήσει είναι ο Νικλητσιώτης. Φαντάζομαι ότι όλοι σας θα πιστέψατε ότι ξέχασα τον πλέον βασικό δανεικό, τον Μήτρογλου, αλλά και τον Επστάιν. Όχι, ο συγκεκριμένος είναι μία κατηγορία μόνος του. Ο Βαλβέρδε αναγνωρίζει το ταλέντο του Ελληνα επιθετικού, έχει όμως δύο προβλήματα μαζί του. Το ένα είναι ότι δεν δουλεύει αυτό το ταλέντο που έχει και δεν δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι κατανοεί τι ζητά από αυτόν ο προπονητής και το δεύτερο, ότι δεν ταιριάζει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού που έχει ο Ολυμπιακός.

Παρόλα αυτά, ο Μήτρογλου είναι η μοναδική περίπτωση δανεικού που ο Βαλβέρδε θα συζητούσε να επιστρέψει στην ομάδα, αλλά και αυτό κάτω από ορισμένες συνθήκες. Για τον Γερμανό ακραίο χαφ που παίζει στην Κέρκυρα δεν έχει ακούσει και τα καλύτερα από το προηγούμενο -έστω και σύντομο- πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και δεν φαίνεται να είναι πολύ ζεστός, χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να τον κρατήσει δοκιμαστικά και αν δει στην προετοιμασία κάποια καλά πράγματα, να τον κρατήσει στο ρόστερ ή να τον ξαναδώσει δανεικό.

Ποιοι θα μείνουν

Ο Βαλβέρδε φαίνεται πώς έχει καταλήξει σχετικά με ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν και είναι θέμα της διοίκησης πώς θα χειριστεί αυτές τις υποθέσεις. Ο Ισπανός επιθυμεί την παραμονή του Μιραλάς, του Πάρντο και του Τζεμπούρ, με τους οποίους και θα γίνει συζήτηση τις επόμενες μέρες, αλλά είναι απολύτως σύμφωνος και με τις ανανεώσεις των Αβράαμ Παπαδόπουλου και Τοροσίδη.

Από ‘κει και πέρα, παραμένουν ερωτηματικά οι περιπτώσεις των Μπράβο και Ζαϊρί. Ο Βαλβέρδε δεν είναι ξεκάθαρος ότι δεν τους θέλει, αλλά είναι φανερό ότι θα προτιμούσε κάτι καλύτερο. Βεβαίως, για τον Ζαϊρί υπάρχει και θέμα με το αν θα μείνει ή όχι ο Ρόμενταλ, διότι αν τελικά μείνει ο Δανός και με δεδομένο ότι έρχεται και ο Χαβίτο θα είναι μάλλον λίγο δύσκολο να ανανεωθεί και το συμβόλαιο του Ζαίρί.

Ποιοι θα έρθουν

Αυτή την φορά μπορούμε να μιλήσουμε και με ονόματα. Όσο και αν το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ κουβέντα για έναν Ελληνα στόπερ, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αυτός που είναι πολύ πιθανόν να φορά τα ερυθρόλευκα την επόμενη σεζόν είναι ο Μόρας. Είναι ελεύθερος, με μικρότερο κασέ από τον Παπασταθόπουλο και κυρίως πιο εύκολο σε κάποια ματς να μείνει στον πάγκο για να παίξουν οι Μέλμπεργκ, Αβράαμ.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνει για τρίτο στόπερ και ο Μόρας έχει το πλεονέκτημα ότι είναι Ελληνας και ο Ολυμπιακός θέλει επειγόντως νέο ελληνικό αίμα, γιατί κινδυνεύει να μείνει -τώρα που σταματά ο Νικοπολίδης και φεύγουν και οι Γκαλίτσιος, Γιάννης Παπαδόπουλος- επί της ουσίας με τέσσερις Ελληνες στο ρόστερ του (Τοροσίδης, Μανιάτης, Αβράαμ και Φετφατζίδης). Ο Μόρας, λοιπόν ,είναι πραγματικά εξαιρετικά πιθανό να είναι ένας από τους δύο ή τρεις Ελληνες που θα αποκτηθούν. Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν οι γνωστές περιπτώσεις των Ανάκογλου, Γεωργιάδη των Σερρών και του Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης που είναι πιθανό μία ή και δύο από αυτές να προχωρήσουν.

Από την ελληνική αγορά παρακολουθούνται και αξιολογούνται και οι περιπτώσεις των Αμπντούν και Ντουγκλάο της Καβάλας, ενώ τώρα τελευταία ακούγεται όλο και πιο έντονα και η περίπτωση του Σιόβα.

Όσο για το εξωτερικό, εκεί οι σκάουτερ έχουν δώσει φάκελο με πάρα πολλούς υποψήφιους. Ονόματα λίγο πολύ γνωστά, όπως του Οτσόα ή του Σάντσες είναι ψηλά στη λίστα, αν και εσχάτως προέκυψε και μία περίπτωση που μοιάζει με βόμβα!

Μία μεγάλη έκπληξη στα σκαριά!

Πρόκειται για παίκτη που έχει απασχολήσει πολύ έντονα τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και φυσικά έχει και πολύ καλό όνομα, αφού μέχρι και σήμερα παίζει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Το όνομά του ακόμη δεν το έχουμε επιβεβαιώσει, αλλά μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλωστε, αν ψάξετε αρκετά ίσως και να λύσετε μόνοι σας το κουίζ.

sportfm.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog