Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βάψτε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο

- Advertisement -

Σε μια εβδομάδα σε όλα τα σπίτια, λίγο πολύ, οι μαμάδες θα βάψουν αβγά… αν δεν τα πάρουν έτοιμα! Όμως, αντί για τις κλασσικές βαφές, μπορούμε να βάψουμε τα αβγά μας με φυσικό τρόπο, διασκεδάζοντας παράλληλα με τα παιδιά.
Τα παλαιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν οι βαφές του εμπορίου, οι γυναίκες έβαφαν τα αβγά τους με τα μπαχαρικά και τα λαχανικά που είχαν στο σπίτι τους. Μπορεί αυτή η πρακτική να είναι πιο χρονοβόρα, αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινή και κυρίως πιο απολαυστική για τα παιδιά.
Αγοράστε λοιπόν όσα αβγά θέλετε για τις άγιες αυτές ημέρες και βράστε τα σε νερό με ξύδι. Αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά και μετά διαλέξτε τα χρώματα με τα οποία θέλετε να τα διακοσμήσετε.
Αν σας αρέσει το κλασσικό κόκκινο της Λαμπρής, βράστε σε νερό παντζάρια και φλούδες από κρεμμύδια. Όταν πλέον το νερό έχει γίνει κόκκινο, βάλτε μέσα τα αβγά σας. Αφήστε τα εκεί για ένα βράδυ και την επομένη θα εκπλαγείτε με το απίθανο και βαθύ χρώμα που θα έχουν πάρει.
Την ίδια πρακτική θα ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε αβγουλάκια:
• Πράσινα, με το σπανάκι
• Πορτοκαλί, με καρότα και πάπρικα
• Μπλε, με κόκκινο λάχανο και βατόμουρα
• Κίτρινο, με σαφράν
Αν πάλι θέλετε εκτός από το χρώμα, να κάνετε και σχέδια επάνω στα αβγά σας, πριν τα βάλετε μέσα στο νερό με το χρώμα, απλώστε από ένα φυλλαράκι κάποιου φυτού επάνω στο κάθε αβγό, και βάλτε το μετά μέσα σε μια κάλτσα από καλσόν. Το επόμενο πρωί θα διαπιστώσετε ότι το σημείο όπου ήταν κολλημένο το φυλλαράκι, δεν πήρε χρώμα όπως το υπόλοιπο αβγό, δημιουργώντας ένα μικρό σχέδιο.
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση
*tsantiri.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog