Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Είναι σωστό να ειδοποιούμε τους διερχόμενους οδηγούς για μπλόκο της τροχαίας;

- Advertisement -

Στη χώρα μας έχουμε δυστυχώς την κακή συνήθεια…

να ειδοποιούμε τους διερχόμενους οδηγούς από την αντίθετη κατεύθυνση δικύκλων, τρικύκλων και τετρακύκλων “παίζοντάς” τους τα φώτα ή φωνάζοντάς τους ότι μπροστά τους ακολουθεί μπλόκο της τροχαίας!

Όσοι το κάνουν αυτό θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι με αυτόν τον τρόπο απλώς αναβάλλουν ένα σημαντικό (για τον Έλληνα σημαντικό είναι το χρηματικό) μάθημα προς συμμόρφωση που σε περίπτωση αποτυχίας μπορεί να τους κοστίσει ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, αν όχι και τη ζωή άλλων ανθρώπων που στην τελική δεν φταίνε σε τίποτα.

Όταν ο Έλληνας ΠΙΝΕΙ, ΤΡΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ ή ΚΡΑΝΟΣ πρέπει να τιμωρηθεί με κλήση που ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ!

Και αυτό πρέπει να ισχύει γενικά και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Δεν θα την πληρώνουν μόνο οι άτυχοι της ημέρας ή της βραδιάς! Όλοι, ανεξαιρέτως, γνωστοί και άγνωστοι αστυνομικών της τροχαίας, δημόσια ή μη πρόσωπα, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, απλοί άνθρωποι από την στιγμή που υποπέφτουν σε παράμπτωμα. Γιατί είναι ένα θέμα που αφορά στη ζωή μας.

Αφήστε, λοιπόν, τα φώτα να κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται και αν θέλετε να προσφέρετε ένα λιθαράκι βοήθειας, βρείτε άλλον τρόπο ή τρόπους που θα ωφελήσουν τον άλλο και όχι ουσιαστικά να τον βλάψουν.

Άλλωστε ο Έλληνας βάζει μυαλό μόνο με τη τιμωρία. Και αν το πρόστιμο είναι τσουκτερό την επόμενη φορά θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να ριψοκινδυνέψει για να υποπέσει στο ίδιο παράμπτωμα.

ClopYPastE

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δε συμφωνώ. Τουλάχιστον ο τρόπος που το εκφράζεις δίνει την εντύπωση ότι επικροτείς την νοοτροπία "ψάχνω αφορμή για πρόστιμα" παρά την συμμόρφωση του οδηγού. Κρίμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog