Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πωλείται: Χωράφι για εκμετάλλευση – Τα ζώα εντός… χαρίζονται!

- Advertisement -

Υπάρχει ένα παλαιό, ελληνικό τραγουδάκι που αν δεν κάνω λάθος, έχει ως τίτλο «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο…»! Και παρακάτω λέγει, «…με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο»!

Το ανασύρω από τις αναμνήσεις μου καθώς πιστεύω ότι στο σημερινό άρθρο μας ταιριάζει «γάντι» για να απεικονίσει το άθλιο, τραγικό και βεβαίως πολύ ανησυχητικό θέαμα και άκουσμα ότι πωλείται – όσο – όσο μάλιστα – η εθνική περιουσία μας. Κατά πρώτον τα νησιά μας και στην συνέχεια, ποιος ξέρει, ίσως και την Ακρόπολη.
Αναδημοσιεύω ακριβώς την είδηση:

«Πριν λίγο μόλις καιρό Βρετανικές και Γερμανικές εφημερίδες καλούσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να ξεπληρώσει το χρέος. Φαίνεται πως από τότε η εκποίηση ήταν καλά προγραμματισμένη. Ξεπουλάμε ότι έχουμε και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα κάνουμε σκόντο στις τιμές. Δεκάδες Ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην ιστοσελίδα της Καναδικής εταιρείας Private Islands: «Καρδιώτισσσα» στο Κεντρικό Αιγαίο 6.500.000 ευρώ, «Μικρή Αμοργός» 6.100.000 ευρώ , «Αγιος Θωμάς» 15.000.000 ευρώ. Προσέξτε πως γίνεται η παρουσίαση: ‘Με 2 φυσικά λιμάνια και υποδοχή για φέρυ μποτ… Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού…’ και άλλα πολλά. Είναι σαν τις παλιές κλασσικές διαφημίσεις οικοπέδων: «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια, οικοδομήσιμα, με φως νερό τηλέφωνο. Πάρτε κόσμε..!»

Δεν μου αρέσει να σας στεναχωρώ, ούτε να παριστάνω την… μοιρολογίστρα. Πλην, όμως, πιστεύω ότι έχω, ως δημοσιογράφος και ως πολίτης αυτού του τόπου, να επισημάνω επί τούτου δύο – τρία… «μικροπράγματα»!..

Και πρώτα – πρώτα να υπενθυμίσω σε κάθε φίλο ότι για να φθάσουμε σ’ αυτό το κατάπτυστο επίπεδο ηργάσθησαν αόκνως ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της περιβόητης «Μεταπολιτεύσεως». Αρχής γενομένης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Γιώργο Π. (πρωθυπουργό, ατυχώς, της Ελλάδος σήμερα) τον οποίο, κάλλιστα, μπορείτε να χαρακτηρίσετε και ως… «εθνικό μας μεσίτη».

Αυτός, ο Γιώργος Π. είναι και ο πιο στυγνά αποφασισμένος κατά την γνώμη μου, να μας στείλει όχι μόνον στο Δημοπρατήριο, αλλά στον Καιάδα, κυριολεκτικώς. Καθ’ όσον ως υπάλληλος της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, κατ’ επέκτασιν και της Εβραιοσιωνιστικής Παγκόσμιας Δικτατορίας αυτή την εντολή φαίνεται ότι έχει.

Εξ’ άλλου και χωρίς την μεσολάβηση της εντολής των… εκλεκτών αυτών «κυρίων» – δηλαδή των Εβραιοσιωνιστών διεθνών τοκογλύφων «μας» και της ηγεμονικής τους, στον Πλανήτη, ιδιότητος – αφ’ εαυτού ο Γιώργος Π. έχει την αταλάντευτη πεποίθησι ότι πρέπει να… παγκοσμιοποιηθούμε, να αλλάξουμε μυαλά και κατ’ αυτάς ότι μπορούμε και να πουληθούμε στα σκλαβοπάζαρα των ονομαζομένων «αγορών», που σημαίνει των εβραιοσιωνιστικών, πιστωτικών, ανά τον κόσμο ιδρυμάτων!

Οφείλω, όμως, ιδιαίτερη αναφορά, εν προκειμένω, και στον αείμνηστο πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος – ΑΥΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ – συνετέλεσε τα μέγιστα σε ό,τι αφορά το σημερινό μας κατάντημα. Ο «Ανδρέας» ήταν αυτός που ξεκλήρισε τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας, αρχίζοντας από το ΝΑΤ και καταλήγοντας στο ΙΚΑ παίρνοντας τα αποθεματικά τους για να κάνει τον… καλό Σαμαρείτη, για «να κλείσει την ψαλίδα» όπως έλεγε!.. Ετσι ώστε, φυσικά, στην συνέχεια, τα Ταμεία να φαληρίσουν και για να έλθει σήμερα το βλαστάρι του, ο Γιώργος Π., και να μας αποτελειώσει.

Τώρα, πωλούνται εκ του λόγου τούτου και άλλων τινών, τα νησιά μας, στην συνέχεια και ολόκληρη η Ελλάς, ενώ, όπως είπα, σε λίγο θα εκποιηθούμε και εμείς εν είδει.. μόσχου στις διεθνείς κρεαταγορές των δανειστών – τοκογλύφων «μας». Θα έχουμε μάλιστα και ειδική σφραγίδα ότι είμεθα ….μοσχάρια καλής ποιότητος. Ξέρετε το μικρό τσιπάκι στο μέτωπο ή στο χέρι, ζήτημα που εξ ίσου καλά προετοιμάζουν ο Γιώργος Π. και οι εντολοδότες του.

Δεν γνωρίζω αν θα… πιάσουμε καλή τιμή, σίγουρα πάντως έχουμε καλό αίμα για να το πίνουν τα βαμπίρ που μας έχουν στο μαντρί τους. Πλέον!…

*Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

- Advertisement -

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΙΓΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ .
    ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ !!!!!! ΙΣΩΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOGG ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ .

  2. Αγαπητέ συμπατριώτη, η παρατήρησή σου επισημάνθηκε… Εγώ βέβαια προσωπικά ξέρω πως δεν είμαι ζώο, ούτε κανένας άλλος Έλληνας… Μάλλον χάνεις το νόημα του κειμένου, το οποίο δεν κυριολεκτικό αλλά καυστικό… Και μάλλον δεν ήταν σκοπός του αρθογράφου (και σίγουρα οχι δικός μου) να προσβάλλει τον λαό, αλλά μάλλον να τον αφυπνίσει… Φυσικά για να το καταλάβεις αυτο, πρέπει πρώτα να διαβάσεις το άρθρο, κάτι που όπως λες δεν έκανες…

    Φιλικά

    Captain Morgan

  3. 5:03μμ Αν θίγεσαι τόσο πολύ από μία ανάρτηση που όλοι συμφωνούμε τότε πήγαινε στους κολλητούς σου και πές τους να μας κάνουν μήνυση.Άσε που έτσι και ψάξουμε από που στάλθηκε αυτό το σχόλιο θα βγάλουμε λαβράκι,θέλεις να το κάνουμε ανώνυμε Έλληνα που τάχα μου θίχτηκες αλλά δεν αντιδράς για αυτά που γίνονται;;;

  4. 5:03 δεν είδα να γράψεις κανένα σχολιάκι στο μπλοκ της Ιάσωνος (loutrakinow) όταν έβαλε στις 9 του μήνα αφιέρωμα το τραγούδι "πουλημένοι-του Ξυλούρη" με το ωραιότατο βιντεάκι. Τούτο το μπλοκ σε ενόχλησε;

  5. Αυτός ο τόπος είναι χιλιοπροδομένος.Αλλά η σημερινή λαίλαπα του δοσίλογου Γιωργάκι ξεπερνάει κατα πολύ ακόμα και τον Τσολάκογλου!Στις μέρες μας συντελείται η μεγαλύτερη προδοσία που έχει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα ταυτόσημη με το άνοιγμα της κερκρόπορτας το 1453…
    Τούτο το μπλόκ είναι απο τα καλύτερα που έχω δεί και αξίζει ένα μπράβο στην ομάδα του.Συνεχείστε παιδιά.

  6. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια ΑΖ.Δεν γνωρίζω αν μίλησες με α-βού αλλά για εσένα και τον Ηλία υπάρχει ανοιχτή ''πόρτα'' να συμμετάσχετε πιό ενεργά αν θέλετε ως διαχειριστές.
    Η πρόσκληση βέβαια ισχύει και για όποιον/α θέλει να γίνει μέλος της μεγάλης παρέας που έχουμε αφού γνωρίζετε ότι το Loutrakiblog δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ που κάνει ότι γουστάρει.

  7. Γεια σου ρε αλάνι a.v. Πρέπει να αναρωτηθείς όμως: Και να θέλαμε, μπορούμε να σε συγκρατήσουμε; Δαμάζονται τόσα κιλά; Καλημέρα α βου που λέει και ο mi.fi!!! Καλημέρα και στους υπόλοιπους που ξυπνάνε σιγά σιγά…

  8. αγαπητέ φίλε mi.fi 15 Απριλίου 2011 5:39 μ.μ.

    Ναι θίγομαι τόσο πολύ και σε προκαλώ να βρεις ποιος είμαι εγώ και οι κολλητοί μου και να με ανακοινώσεις δημόσια .

  9. Φίλε 10:10πμ,
    Οι κολλητοί σου είναι αυτοί που κυβερνάνε και έφεραν την ελληνική κοινωνία σε αυτό το χάλι,τώρα για αν μπορούμε να βρούμε τα ηλεκτρονικά σου ίχνη μην παίρνεις και όρκο ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε,καλημέρα.

  10. ΦΙΛΕ mi fi ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ .

  11. όπως έλεγε και ο Παπαδόπουλος στους "Απαράδεκτους"…"τί έγινε ,ρε παιδιά ;;;"…γιατί τόση επιμονή ;;;…mifi,δεν λήγει το θέμα ;;;…Κυπριακό θα το καταντήσουμε …φίλε 10:59,στο φινάλε,μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις με τα σχόλια που θα κάνεις…κι αν είναι κι επώνυμα,ακόμα καλύτερα…εδώ,πάνω – κάτω,όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…δεν χρειάζεται να βρούμε κανέναν και να τον βγάλουμε στον αέρα,εκτός κι αν προκαλέσει ή δημιουργήσει θέμα (που θεωρώ ότι στην περίπτωση σου,δεν συμαβαίνει κάτι τέτοιο)…φιλικά…

  12. ΚΥΡΙΕ A.V ΚΑΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ .
    1) ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ 2) ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
    ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΚΑΙ 3) ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ . ΤΕΛΟΣ .

  13. ΦΙΛΕ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
    ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ .
    ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞ , ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ

  14. 11:23…1ον)δεν παρεμβαίνω στην συζήτηση…είδα ότιδημιουργήθηκε μιά ένταση και προσπάθησα να λειτουργήσω πυροσβστικά.
    2ον)τις προσωπικές σου διαφωνίες,να τις μεταφέρεις έξω από το blog…αν ξεφύγει το πράγμα,θα διαγράψω σχόλια και θα δείς αν είμαι διαχειριστής ή όχι…(εννοώ αν είναι προσβλητικά για κάποιον)
    3ον)ποσώς με ενδιαφέρει αν με αναγνωρίζεις σαν διαχειριστή…και ο τρόπος σου είναι τουλάχιστον απαράδεκτος…αν δεν σου αρέσει το blog,υπάρχουν κι αλλού
    μερη για να εκφράσεις τις απόψεις σου…
    4ον)εδώ πέρα έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε ελεύθερα,ακόμα και όταν διαφωνούμε…αν δεν σου αρέσει,σε παραπέμπω στο 3ο…και 4ον)επειδή πολύ τσαμπουκαλεμένο σε βλέπω…χαλάρωσε…και πρόσεξε και την ορθογραφία σου…

  15. ….και τώρα που το καλοσκέφτηκα,την πέφτεις πρώτα στον Captain Morgan (χωρίς καν να διαβάσεις και να καταλάβεις τί λέει η ανάρτηση),μετά στον mifi,ύστερα σε μένα ( 3 διαχειριστές του blog,σου αρέσει -δεν σου αρέσει )…και περιμένεις να μην μιλήσει κανείς ;;;…αλλού ναι,εδώ όχι…όλο το σκηνικό είναι μήπως για να δημιουργήσεις εντυπώσεις ή επειδή ζορίστηκες μόλις σου είπε ο mifi για δημοσίευση της πηγής των αναρτήσεων σου και άρχισες τα μεγαλόσχημα ταρατατζούμ ;;;…μήπως να παίρνουμε τα κουβαδάκια μας και να πηγαίνουμε σε άλλη παραλία ;;;

  16. αφού με αγνοείς παντελώς,όπως λες,γιατί απαντάς ;;; καλά το πας…δώσε μας υλικό …τα βλέπουμε οι διαχειριστές και γελάμε…όσο για το blog,δεν έχω τέτοιες καψούρες…και όσο μειωτικά και να μιλάς για τους άλλους,μαι διαδικτυακή κότα πίσω από ένα πληκτρολόγιο θα είσαι,όσο μιλάς ανώνυμα…(δεν παραμιλάω…απάντηση σε διεγραμμένο σχόλιο είναι…για τους υπόλοιπους)

  17. Εγώ προσωπικά δεν έβρισα κανέναν και υπάρχει το σχόλιό μου για να το δούν όλοι.Τώρα πιστεύω ότι το θέμα ξέφυγε αρκετά και καλό είναι να λήξει εδώ αφού πέραν από εμένα και τον θιγόμενο ΔΕΝ ενδιαφέρει κανέναν άλλο εδώ μέσα.Ο θιγόμενος αφού με γνωρίζει μπορεί να με βρεί προσωπικά και να συζητήσουμε ότι θέλει.Αυτά και τέλος!

  18. ΚΥΡΙΕ A.V ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ , ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ !!!!!!!!!!! O ΙΔΙΟΣ, ΤΕΛΟΣ

  19. ο μόνος λόγος που δεν ανέβηκαν τα σχόλια σου,είναι επειδή είναι υβριστικά…έχουμε πάρει μαθήματα από τον mifi και τον Alex,μην ανησυχείς…

  20. ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ! ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

  21. δεν σου κάνω την χάρη να δημοσιεύσω τις αηδίες σου…προσωπικές ύβρεις είναι…όποιος θέλει,είναι στην διάθεση του για να τις διαβάσει,αρκεί να το ζητήσει…γνωστή η "πένα" σου…συνέχισε να μην ασχολείσαι και να με παρακάμπτεις…

  22. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει κάποιος που δεν διάβασε την ανάρτηση ,την απορρίπτει όμως ,τα βάζει με τους διαχειριστές και δηλώνει πως είναι με τον Ελληνα πολίτη!!!
    Μα η ανάρτηση αυτό ακριβώς κάνει έιναι με τον Ελληνα πολίτη και το άρθρο είναι καυστικό και ραπίζει την πολιτική ανθελληνική πραγματικότητα.Οι διαχειριστές απλώς ανέβασαν το αρθρο για να το δεί ο κόσμος και πολύ καλά έκαναν. Αμάν πιά.

  23. Φίλε που έχεις θιχτεί-είδα και τα 2 σχόλια που μπήκαν στα ανεπιθύμητα και δεν δημοσιεύτηκαν, γιατί να ξέρεις ότι στο loutrakiblog ποτέ δεν διαγράφουμε σχόλια αναγνωστών και συμφωνώ με την μη δημοσίευσή τους.Ότι άλλο πρόβλημα έχεις στείλε μήνυμα στο loutrakiblo@yahoo.gr και πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα..

  24. bori na piraxtike apo tin paromiosi me ta zwa…ayto emena den me piraxe (kaystiko opws eipate einai) ayto pou me piraxe einai ayto pou eipe o kapoios oti bwri na vrei ta ilektronika ixni!ti einai ayto opoio sxolio den mas aresei kai mas pirazei psaxneis na vreis poios to exei grapsei!!oso gia ta orthografika lathi pou lete uparxoun kai aploi anagnostes pou then einai oloi teleiofoitoi panepistimiou ena blog diavazoun kai sxoliazoun,ti einai ayto tropos na tous meiwnetai me to na lete na mathoun na grafoun!!ektos an thelete to blog gia parti sas!! [a]

  25. φίλε 3:15,δίκιο έχεις σε αυτά που λες,αλλά συμβαίνουν μερικά πράγματα που δεν μπορείς να ξέρεις…όλες οι απόψεις είναι δεκτές και δημοσιεύονται στο blog μας,αρκεί να είναι με κόσμιο τρόπο…φιλικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog