Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαύρο το μέλλον για τους Έλληνες

- Advertisement -

Η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία το μέλλον και εκφράζει έντονες αμφιβολίες για τη βελτίωση της προσωπικής του ζωής. Σύμφωνα με έρευνα για τη «Δημόσια διάθεση ως προς την οικονομική κρίση», που διεξήγαγε το


τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και δημοσίευσε το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, τα τελευταία δυο χρόνια η οικονομική και όχι μόνο κατάσταση της χώρας έφερε σε μια άνευ προηγουμένου ψυχολογική κατάσταση κάθε πολίτη. Μεγάλα είναι και τα ποσοστά απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών, ενώ η έλλειψη εμπιστοσύνης επεκτείνεται με ανησυχητικά ποσοστά και απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς.
Τα ευρήματα είναι καταλυτικά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει μόλις το 8% της εμπιστοσύνης των πολιτών ενώ απογοητευτική είναι η εικόνα για το υπάρχον πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα για τα
δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αφού το 71,4% των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση
και το 74,2% δεν εμπιστεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση.
Το 60% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν επαρκούν τα εισοδήματά του για να ζήσει και αναγκάζεται να δανειστεί από γνωστούς και φίλους ή να αποσύρει και τις τελευταίες αποταμιεύσεις του για να τα βγάλει πέρα.
Το ποσοστό των Ελλήνων, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, που κρίνει ότι υπονομεύονται
τα εθνικά συμφέροντα της χώρας εξαιτίας της ένταξής μας στο μηχανισμό στήριξης και ιδιαίτερα στο ΔΝΤ ξεπερνά το 50%.
Ως προς την οικονομική κατάσταση, οι πολίτες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχές όπου διεξήχθη η έρευνα, η συντριπτική τους πλειοψηφία (85,9%) τη βαθμολογούν ως κακή, ενώ οι δύο στους τρεις περιμένουν τα χειρότερα τους 3 επόμενους μήνες. Ίδια εικόνα καταγράφεται και για τις προβλέψεις σε προσωπικό επίπεδο, καθώς τέσσερις στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η ατομική τους οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.
Δείτε παρακάτω τα στοιχεία της έρευνας, που μάλιστα θεωρείται μια από τις πλέον έγκυρες.










*newstoday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog