Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στρος Καν: Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες

- Advertisement -

Χτύπημα στην φοροδιαφυγή και ουσιαστικότερη στήριξη από τη μεριά της Ε.Ε. έθεσε ως απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει στην μάχη απέναντι στο χρέος, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.
Όπως δήλωσε, αφενός οι πλούσιοι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν και αφετέρου η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μεριά της να παρουσιάσει ένα πιο μεστό πλάνο διαχείρισης της κρίσης.
Μιλώντας κατά την έναρξη της ανοιξιάτικης συνεδρίας του ΔΝΤ, ο Στρος Καν δήλωσε πως “Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με δύο προϋποθέσεις: πρώτον ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα προχωρήσουν ως έχουν και η χώρα δεν θα χάσει τη δυναμική της και δεύτερον ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες”. Επεξηγώντας τα λεγόμενα του, έφερε ως παράδειγμα ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε άλλη χώρα της Ε.Ε..
Όσον αφορά στην ίδια την  Ε.Ε. τόνισε ότι η προσέγγιση βήμα προς βήμα και η καθυστέρηση που παρατηρείται στις αποφάσεις δεν αποδίδει αποτελέσματα.
Τέλος, σχετικά με την οικονομική κρίση σχολίασε πως είμαστε ακόμη στο μέσον της.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog