Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το νέο πακέτο μέτρων

- Advertisement -

“Είμαι απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσουμε και απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Η βεβαιότητά μου πηγάζει από τη στήριξη των πολιτών που αγωνιούν και αναζητούν τις μεγάλες αλλαγές” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι δεν θα ακολουθήσουμε τον άλλο δρόμο που εύκολα κάποιοι προτείνουν ελαφρά τη καρδία, που είναι ο δρόμος της απομόνωσης.
“Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος και χωρίς να υπολογίζουμε καμιά δύναμη που θέλει να καθηλώσει τη χώρα” είπε χαρακτηριστικά.
“Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε όχι το χρέος, αλλά τη χώρα” πρόσθεσε.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων, η αλλαγή πειθαρχικού δικαίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, η δυνατότητα κινητικότητας των υπαλλήλων παντού εντός της διοίκησης, οι ριζικές αλλαγές στην απονομή δικαιοσύνης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, η αλλαγή του πολιτικού νόμου.
“Όλοι καλούμαστε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές άμεσα” είπε, διευκρινίζοντας ότι οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.
Οι βασικοί  άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, της περιόδου 2012-15, ύψους 23 δισ. ευρώ, θα συζητηθούν -μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου- στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να εξεταστεί το πως θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα, το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.

Ιδού το νέο πακέτο…
Το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση περιλαμβάνει συμπίεση μισθών στο δημόσιο μέσω ενιαίου μισθολογίου, «ψαλίδι» στα κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περιορισμό των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ και συγχωνεύσεις των φορέων του δημοσίου.
Επίσης θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ αλλά και διορθωτικά μέτρα τουλάχιστον 4 δισ. για το 2011, που αναμένεται να αφορούν κυρίως σε μετάταξη προϊόντων στο υψηλό ΦΠΑ αλλά και περαιτέρω περιστολή των δημόσιων δαπανών.

newsbomb.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η είναι εντελώς ηλίθιος ο τύπος και ζεί στον κόσμο του ή είναι εντελώς αδίστακτος και ψεύδεται ασύστολα. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog