Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχονται οι δίδυμοι Κούροι στην Κορινθία μετά από παρέμβαση του Π. Μπεγλίτη

- Advertisement -

Καλά νέα έρχονται για την Κορινθία, σχετικά με την επιστροφή των δίδυμων Κούρων στην πατρώα γη, μετά απο την άμεση παρέμβαση του Κορίνθιου υπουργού Πάνου Μπεγλίτη..

Ως γνωστόν,οι Κούροι βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένουν να συντηρηθούν.
Παγκορινθιακό το αίτημα για την επιστροφή τους..
μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης ,αν και δεν είναι απλή υπόθεση,κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια ευρήματα ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας..

Με παρεμβάσεις του ο πολιτικός κόσμος του νομού,προεξάρχοντος του υπουργού αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη (ο οποίος έχει στείλει κι επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο για το θέμα), ασκεί πιέσεις ώστε η Κορινθία να μην χάσει αυτόν τον ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρο που βρέθηκε ούτως ή άλλως στα σπλάχνα της..

Ο Πάνος Μπεγλίτης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Jenny’s World μας πληροφόρησε πως μετά απο συνάντηση του με τον κ Γερουλάνο συμφωνήθηκε οι Κούροι να έλθουν στην Κορινθία, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης τους κι αφού ληφθούν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις φύλαξης κι έκθεσής τους στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου…

Πολύ σύντομα οι δυο υπουργοί αναμένεται να βρεθούν στην Κορινθία και να προβούν σε ανακοινώσεις.

Αν η εξέλιξη αυτή πραγματωθεί τότε έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που καθιστά την Κορινθία εξαιρετικά σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι..

soukarat.blogspot.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog