Κρυμμένοι 2.000 χρόνια ήταν κώδικες από φύλλα μολύβδου που βρέθηκαν μέσα σε σπηλιά στους λόφους των Αγίων Τόπων, με θέα τη θάλασσα της Γαλιλαίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η εικόνα που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι αυτή ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά κατσαρά μαλλιά. Τους 70 ιδιότυπους μεταλλικούς κώδικες-φύλλα οι ιστορικοί τους τοποθετούν ακριβώς στην εποχή που ζούσε ο Χριστός.

Μάλιστα, θεωρούν ότι η – παραδόξως οικεία- εικόνα του γενειοφόρου άνδρα ανήκει στον Ιησού. Ο μικροσκοπικός κώδικας, λίγο μικρότερος από μια σημερινή πιστωτική κάρτα, είναι σφραγισμένος απ’ όλες τις πλευρές κι έχει μία τρισδιάστατη απεικόνιση ενός ανθρώπινου κεφαλιού τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Μπροστά φαίνεται να έχει μούσι και πίσω όχι.

Ακόμη και το δακτυλικό αποτύπωμα του δημιουργού του είναι εμφανές με την πρώτη ματιά. Κάτω από τις δύο εικόνες είναι χαραγμένο κείμενο μιας γραμμής σε γραφή που δεν έχει ακόμη αποκρυπτογραφηθεί, σε αρχαία εβραϊκά. Ελάχιστες φράσεις έχουν αποκρυπτογραφηθεί μέχρι στιγμή, ενώ ευδιάκριτες είναι οι λέξεις «Σωτήρας του Ισραήλ». Ιδιοκτήτης του αρχαίου αυτού αντικειμένου είναι ο βεδουίνος οδηγός φορτηγού Hassan Saida, που ζει σ’ ένα αραβικό χωριό. Έχει αρνηθεί να πωλήσει τα φυλλάδιά του, αλλά δύο δείγματα τα έστειλε στην Αγγλία και την Ελβετία για τεστ.

real.gr, Daily Mail