Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συμπτώσεις και μύθοι για το ναυάγιο του Τιτανικού

- Advertisement -

Η βύθιση του Τιτανικού το 1912, η πλέον πολύνεκρη τραγωδία της εποχή, καθώς και η ιστορία του δημιούργησε έναν ολόκληρο μύθο. Περίεργες ιστορίες και συμπτώσεις που συνδέθηκαν με το ναυάγιο, ενίσχυσαν τον μύθο αυτό:

Προφητικό μυθιστόρημα
Ένας επιβάτης του υπερωκεάνιου, είχε γράψει δύο μυθιστορήματα στα οποία είχε διηγηθεί την ιστορία ενός πλοίου που προσέκρουε σε παγόβουνο και ενός αλλού που βυθίζονταν στον Ατλαντικό παίρνοντας μαζί του και τους επιβάτες του.

Η μυστική κωδική ονομασία
Η κακοτυχία του Τιτανικού, καθώς βυθίσθηκε στο παρθενικό του ταξίδι, κατά πολλούς δημιουργήθηκε επειδή δεν είχε «βαπτιστεί» πριν αποπλεύσει. Η συνήθεια της εποχής επέβαλλε κάθε πλοίο που πρωτοκαθελκύεται να βαπτίζεται. Επιπλέον, ορισμένοι μίλησαν για μια μυστική κωδική ονομασία που είχε δοθεί στο πλοίο από τους προτεστάντες ναυπηγούς λόγω του μίσους τους για τους καθολικούς και τον Πάπα.

Το «απαγορευμένο» διήγημα
Ένα διήγημα του 1898, περιέγραφε την τραγική κατάληξη ενός πλοίου που χαρακτηριζόταν «αβύθιστο» και τελικά τιμωρήθηκε για την έπαρση του.

Το άσπρο φάντασμα της καταστροφής
Ένα περιοδικό της εποχής που συνέβη το δυστύχημα , περιέγραφε λεπτομερώς το ναυάγιο ενός πλοίου από την Ευρώπη που οδήγησε στο θάνατο τους επιβάτες του. Το άρθρο τιτλοφορούνταν: «Το άσπρο φάντασμα της καταστροφής».

newsbeast.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog