Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα από τη Φουκοσίμα

- Advertisement -

Δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις στις μετρήσεις των ραδιενεργών ρύπων στη χώρα μας μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε ο «Δημόκριτος». Στο μεταξύ, στο Βλαδιβοστόκ ανιχνεύθηκαν μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών στοιχείων σε οχήματα που είχαν εισαχθεί από την Ιαπωνία.

Όπως δήλωσαν οι επιστήμονες, οι μέχρι τώρα μετρήσεις στην χώρα μας δείχνουν μεν κάποια ίχνη ραδιενέργειας αλλά δεν εμπνέουν ανησυχία καθώς βρίσκονται πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Μάλιστα, εξήγησαν πως οι ρύποι από την Ιαπωνία φτάνουν στην Ελλάδα έως και 12 ημέρες μετά, οπότε και είναι πιο πολύ αραιωμένοι και άρα ακίνδυνοι. Παράλληλα, εκτίμησαν πως η κατάσταση στην πληγείσα από τον σεισμό και το τσουνάμι χώρα δεν θα επιδεινωθεί.

Για τα εισαγόμενα προϊόντα από την περιοχή της Ασίας επεσήμαναν ότι οι συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων είναι πολύ χαμηλές, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Λόγω του ότι στο Βλαδιβοστόκ βρέθηκαν ραδιενεργά κατάλοιπα σε ιαπωνικά αυτοκίνητα, οι ειδικοί του «Δημόκριτου» τόνισαν πως ένα καλό πλύσιμο είναι αρκετό για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

Το ΕΘΝΟΣ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog