Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το πηγούνι που δεν σταματά να μεγαλώνει..

- Advertisement -

Ένα επιπόλαιο τραύμα στο πηγούνι του άλλαξε τη ζωή. Ο λόγος για έναν Κινέζο, ονόματι, Chang Du, ο οποίος έχει να βγει από το σπίτι του πέντε χρόνια, εξαιτίας της δυσμορφίας του πηγουνιού του.

Ο Chang Du ζει σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Luoyang στην επαρχία Χενάν. Η περιπέτεια του ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια όταν τραυματίστηκε στο πηγούνι (άλλη μια εκδοχή είναι ότι μόλυνε ένα σπυράκι που είχε βγάλει). Πήγε στο νοσοκομείο, αλλά η φαρμακευτική αγωγή που του συνέστησαν δεν τον βοήθησε. Αντίθετα επιδείνωσε την κατάσταση και είδε το σαγόνι του να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Ο 47χρονος πλήττεται σαφώς από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Το πηγούνι του είναι πρησμένο σε τέτοιο μέγεθος που δεν μπορεί να κλείσει σχεδόν καθόλου το στόμα του. Το φαγητό και το ποτό είναι τα βασανιστήρια του.

Ο Chang Du ντρέπεται να βγει από το σπίτι του, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης κάτω γνάθου καθώς στοιχίζει 5.300 δολάρια και εκείνος είναι φτωχός. Οι άποροι άνθρωποι δεν έχουν καμιά δυνατότητα να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.

ClopYPastE

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα πως στη Λαική Δημοκρατία της Κίνας οι αποροι πεθαίνουν αβοήθειτοι;; Κουμουνισμό δεν έχουν εκει πέρα;; Ετσι για να μήν μας τα πρίζουν οι αριστεριστές.Οπου εφαρμόστηκε ο κουμουνισμός μαύρη φτώχια και πείνα για τον Λαουτζίκο….ασυχτήρ πια

  2. είναι τόσο δύσκολο για εσάς που ακούτε την λέξη "κομμουνισμός",να καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ;;;…κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να εφαρμοστεί κιόλας,αλλά είμαι πολύ λίγος να κρίνω…αλλά δεν βλέπω να έχετε τόση λύσσα για τον καπιταλισμό που βιώνουμε κιόλας στο πετσί μας…αυτή η είδηση,πχ,θα ήταν πολύ απίθανο να την ακούσετε στην σημερινή Ελλάδα,που τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες…

  3. Εγώ ξέρω οτι στη σημερινή Ελλάδα οι λαθρομετανάστες έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίλθαψη!! Και γενικά μπορεί ο οποισδήποτε να νοσηλευτεί σε ένα κρατικό νοσοκομείο και ας μην έχει φράγγο.Γουστάρω τον καπιταλισμό αφου αυτός σου δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθείς και να ζήσεις ελεύθερα αρκεί όμως να τηρούνται κάποιες βασικές προυποθέσεις και κανόνες .Και εδώ είναι ο ρόλος του κράτους.

  4. Εφαρμόστηκε στη Σοβιετική Ένωση και σε πολλά άλλα κράτη με παταγώδη αποτυχία και είναι νεκρός πια.Είναι ένα πολιτικό σύστημα όπου 1000 άνθρωποι κρατούν σε ανέχεια,εκμεταλλεύονται και ενίοτε σφάζουν ολόκληρους λαούς.
    Η μόνη βασική διαφορά με τον καπιταλισμό είναι ότι στον τελευταίο, η σύνθεση των ατόμων που αποτελούν τη χιλιάδα (1000) αλλάζει συχνότερα.

    oTrelostouHoriou

  5. trele tou horiou,επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου,δεδομένου ότι πολύ γρήγορα ο κομμουνισμός στην Σοβιετική Ένωση μετατράπηκε σε ολοκληρωτισμό και συγκεκριμένα σε σταλινισμό…δεν είμαι υπερασπιστής του κομμουνισμού,σε καμιά περίπτωση…απλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και ότι οι μόνες λύσεις για την ανθρωπότητα μπορούν να έρθουν από τα αριστερά…αυτό δεν σημάινει απαραίτητα κομμουνισμό…12:54,θες να μας πείς ένα κράτος που ευημερεί,εφαρμόζοντας αυστηρά τον καπιταλισμό σήμερα (δεδομένου ότι ο καπιταλισμός είναι εξ ορισμού ενάντια στο κράτος και υπέρ του ιδιώτη );;;( να επισημάνω ότι ευημερία δεν είναι για μένα το να έχεις πολλά υλικά αγαθά..είναι να έχεις ποιότητα ζωής,με ό,τι αυτό συνεπάγεται…)

  6. Και ο κομμουνισμός και ο "καπιταλισμός" (πολύ γενικόλογος και αόριστος όρος) βασικό σκοπό είχαν να κάνουν τη ζωή του ανθρώπου καλύτερη. Με διαφορετικούς τρόπους μεν αλλά ο σκοπός ήταν ο ίδιος. Ένας κομμουνιστής και ένας "καπιταλιστής" πιστεύουν ό,τι πιστεύουν γιατί θεωρούν ότι αυτό βοηθάει περισσότερο την κοινωνία. Στο (είναι αλήθεια,υπεραπλουστευμένο και ..αφοριστικό) προηγούμενο σχολιό μου,θέλω απλώς να τονίσω ότι η βία με οποιοδήποτε ''μανδύα'' και αν ντυθεί είναι ανεπιθύμητη.
    Διαφωνώ 1000% με την παράλογη άποψη ότι οι "αριστεροί" είναι κάτι ευαίσθητα πλάσματα με όμορφες αρχές και ιδανικά και οι "δεξιοί" "καπιταλιστές' κάτι ανθρωπόμορφα τέρατα, μισάνθρωποι και αρπακτικά.
    Οποιοδήποτε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι θεωρίες και τα συστήματα "μπάζουν" από τη φύση τους.
    Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο αλληλοσεβασμός,η αγάπη για τον συνάνθρωπο, δεν είναι προτερήματα πολιτικών συστημάτων αλλά χαρακτηριστικά ανθρώπινων όντων.
    Όλα αυτά τα χάνουμε με γοργούς ρυθμούς ως λαός και αντί να σηκώσουμε τα μανίκια, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διεκδικήσουμε με ειρηνικό τρόπο αλλαγές, "ονειρευόμαστε" βία,χάος και αταξία…..Ούτε εμείς δεν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε κάτι , γιατί δεν θέλουμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
    Φιλικά..
    οtrelostouhoriou

  7. τώρα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…καμία θεωρία δεν μπορεί να εφαρμοστεί απόλυτα στην πράξη και καμάι θεωρία δεν πρόκειται να διακυρρήξει ότι θέλει το κακό της ανθρωπότητας…οι πράξεις είναι που μετρούν…και η εφαρμογή τους…άλλωστε,ζούμε στην εποχή που όλες οι θεωρίες καταρρέουν,οπότε είναι επιτακτική η κριτική για όλους μας και για όλα,μπας και καταφέρουμε να βρούμε μιάν άκρη…όπως έλεγαν και σε μιά ταινία της οποίας τον τίτλο δεν μπρώ να θυμηθώ,"η διαφορά του κομμουνισμού από τον καπιταλισμό είναι ότι στον κομμουνισμό σε κλωτσάνε και σιωπάς,ενώ στον καπιταλισμό σου δίνουν το δικαίωμα να ουρλιάξεις…"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog