Τι και αν ο πρωθυπουργός την Παρασκευή μέσα από την ομιλία του μας ενημέρωσε πως αναλυτικότερα τα νέα μέτρα θα τα μάθουμε μετά το Πάσχα, μία κίνηση, που από πολλούς θεωρήθηκε σαν προσπάθεια να κερδίσει χρόνο τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους βουλευτές, προκειμένου να επισκεφτούν ήρεμοι τα χωριά τους την περίοδο των εορτών, δεν φαίνεται πως έχει άμεσα αποτελέσματα.

 Αντιμέτωποι με τα γιουχαΐσματα και τις αποδοκιμασίες των πολιτών βρέθηκαν στο Μεσολόγγι όσοι πολιτικοί παρέστησαν στις εκδηλώσεις της Εξόδου. Συνθήματα όπως «κλέφτες» και «να φύγετε από εδώ» ηχούσαν ενοχλητικά στα αυτιά των πολιτικών οι οποίοι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια εορτασμών δεν ακολούθησαν την πομπή από τον Άγιο Σπυρίδωνα έως τον Κήπο των Ηρώων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υφυπουργός Θ. Μωραϊτης ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Α. Μακρυπίδης και Κ. Καραγκούνης, οι οποίοι εισέπραξαν τις φωνές και τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας με το τέλος του εκκλησιασμού πήγε στο ξενοδοχείο (όπως και ο Τηλέμαχος Χυτήρης) μέχρι να τελειώσει η πομπή και βρέθηκε τυπικά και μόνο για λίγα λεπτά στον Κήπο των Ηρώων για να καταθέσει στεφάνι.
Απούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, αν και ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στην Ηρωική πόλη, δεν πήγε προφανώς φοβούμενη τις αντιδράσεις του κόσμου.
Οι αποδοκιμασίες του Σαββάτου έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της παρέλασης από κατοίκους της πόλης οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι τόσο από την κυβερνητική πολιτική όσο και από την απαξίωση της πόλης τους, μία κατάσταση για την οποία επιρρίπτουν ξεκάθαρες ευθύνες σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.
Έτσι, οι κακές καιρικές συνθήκες της Κυριακής σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες του Σαββάτου, δεν επέτρεψαν τελικά να ολοκληρωθεί η πομπή της Κυριακής στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ήταν πολυάριθμη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη της Ιεράς πόλεως. Σε αυτή κοινός παρανομαστής ήταν η οργή για την στάση των βουλευτών του νομού σε ότι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, και στα αξιοσημείωτο είναι πως ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο που γνώρισε η Δυτική στερεά ολόκληρη για παρόμοιο ζήτημα.
Απ’ ότι φαίνεται τα κύματα δυσαρέσκειας άρχισαν να γίνονται ιδαίτερα έντονα και στην περιφέρεια, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ουκ ολίγα προβλήματα.

*newstoday.gr