Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκαια πρωταθλητής ο Ποσειδώνας Λουτρακίου – Ανάλυση όλων των ομάδων

- Advertisement -

Αν προσπαθήσουμε να δούμε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας ανδρών στο μπασκετ της ΕΣΚΑ-Κ με μια μάτια θα δούμε ότι δίκαια ο Ποσειδωνας Λουτρακίου κατέκτησε το πρωτάθλημα ένα πρωτάθλημα όμως οπού το επίπεδο των ομάδων ήταν πολύ χαμηλό-το χαμηλότερο ίσως της τελευταίας δεκαετίας.

Η οικονομική κρίση και τα όποια αλλά προβλήματα έφεραν και ένα καλό αφού οι ομάδες αναγκάστηκαν να στηριχτούν σε νέα παιδιά, είδαμε νέα ταλέντα και νέο αίμα στο μπάσκετ της αργολιδοκορινθίας που ίσως φέρει και πάλι ανάπτυξη στο άθλημα τα επόμενα χρόνια.

Ας δούμε όμως και ας κάνουμε μια κριτική των δώδεκα ομάδων της μεγάλης κατηγορίας στο μπασκετ της περιοχής μας.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Δίκαιος πρωταθλητής ο Ποσειδώνας Λουτρακίου που επανήλθε σε εθνικές κατηγορίες μετά από 11 χρόνια. Η ομάδα του Λουτρακίου με προπονητή τον Μανωλιτσάκη σε όλο το πρωτάθλημα έκανε μια μόλις ήττα από την Κόρινθο, βέβαια μην φανταστείτε ότι είχε κάτι το τρομερό στο ρόστερ της, τρεις καλούς παίκτες δύο γκαρ τον Γιώργο Κατσαμάκη και τον Κοντόπουλο και ένα καλό ψηλό τον Πανούση, οι άλλοι απλώς συμπλήρωναν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Στην πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία ο Πανιώνιος Κορίνθου πήρε την δεύτερη θέση. Ήταν μια ομάδα που αποτελείτο από έμπειρους αθηναίους παίκτες με προπονητή τον Λαζάρου. Ήξερε με την εμπειρία να παίρνει τα παιχνίδια, δεν είχε όμως τις δυνάμεις να κάνει πρωταθλητισμό.

ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ
Το μπάσκετ του Κιάτου επιστρέφει ο Άρατος στηριζόμενος κυρίως σε νέα παιδιά και με προπονητή τον Γιάννη Μαθιόπουλο τηρουμένων των αναλογιών έκανε μια πολύ καλή πορεία, έφτασε ψηλά έβγαλε ταλέντα και έβαλε τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ομάδα που έχει ταλέντα αλλά κάπου οι παράγοντες το μπερδεύουν ανάμεσα στα νέα παιδιά και κάποιους παλιούς, ίσως εάν αφήσουν τους μικρούς μόνους και με μια πίστωση χρόνου βέβαια τότε μπορεί η ομάδα να πάει ακόμα καλύτερα.
Μπαλτζής και Παζαράς δύο νέα παιδιά ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
Μπορεί να ξεκίνησε την τελευταία στιγμή να στηρίχθηκε σε νέα παιδιά (πλην του Καλαϊτζάκη) όμως και πάλι το Κρανίδι ήταν ισχυρό, δυνατό μέσα στο κλειστό της Ερμιόνης, απρόβλεπτο εκτός έδρας έκανε μια πολύ καλή πορεία. Ο παλιός Γιαννακόπουλος και ο νέος Προσύλης ήταν οι πολυτιμότεροι ίσως παίκτες της ομάδας.

ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Δεδομένου ότι από την περσινή ομάδα έφυγαν όλοι οι ξένοι παίκτες και έμειναν μόνο οι ντόπιοι τότε η πορεία του θεωρείτε επιτυχημένη, θα μπορούσε όμως να κλείσει ακόμα καλύτερα την χρόνια αφού ξεκίνησε εκπληκτικά το πρωτάθλημα στο τέλος όμως μας τα χάλασε, ο Κατσαλούλης ήταν ο παίκτης κλειδί της ομάδας.

N.Σ/ΓΕΑ
Αλλιώς ξεκίνησε αλλιώς κατέληξε τελικά η ΓΕΑ για την ομάδα του Ναυπλίου ήταν σίγουρα από πλευράς βαθμολογίας η χειρότερη χρόνια, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έπεσε τόσο χαμηλά, είχε όμως και ένα κέρδος αφού έπαιξαν νέα παιδιά και έβγαλε άλλη μια φουρνιά ταλαντούχων αθλητών.

Α.Σ. ΜΕΘΑΝΑ
Για άλλη μια χρόνια τα Μέθανα τα κατάφεραν και έμειναν στην κατηγορία. Μια ομάδα που ουσιαστικά έμεινε κατηγορία από έναν παίκτη τον Κοτσόβολη ενώ βοήθειες έδινε και ο Γκιώνης σε ορισμένα παιχνίδια, πρόβλημα βέβαια για την ομάδα ότι δεν έχει δικό της γήπεδο και παίζει αναγκαστικά στην Κόρινθο.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
Έστω και μέσα από τις ισοβαθμίες έμεινε στην κατηγορία, γενικά από προηγούμενες χρονιές ήταν καλύτερη και φαίνεται ότι ο Στέφανος Παπαμιχαήλ έκανε καλή δουλειά στην ομάδα του Λέχαιου, ιδιαίτερα από όταν γύρισε ο Κρασαδάκης.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν.ΚΙΟΥ
Έσωσε και εφέτος ο Αργοναύτης την χρόνια πάρα τις απώλειες που είχε από τραυματισμούς και αποχωρήσεις παικτών, βέβαια στην Νέα Κίο θα πρέπει να προβληματιστούν για το μέλλον της ομάδας αφού το ροστερ είναι μικρό και τα νέα παιδιά λίγα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΕΛΟΥ
Πλήρωσε την <ασθένεια> της τρίτης λυκείου, η καλή παιδικοεφηβική ομάδα που είχε έφτασε να πηγαίνουν τα περισσότερα παιδιά στην Γ Λυκείου και σε συνδυασμό με τις ισοβαθμίες που δεν ήταν με το μέρος της υποβιβάστηκε κατηγορία, έχει όμως την οργάνωση και το υλικό για να επανέλθει.

ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΆΡΓΟΥΣ
Αυτός αποχώρησε νωρίς από το πρωτάθλημα, μια ομάδα που δεν στηρίχθηκε από την διοίκηση, ήταν σε λάθος νοοτροπία για το τι είναι και τι ζητάει, με παίκτες που δεν συμμετείχαν σε προπονήσεις, έφτασε στο σημείο υστέρα από δυο μηδενισμούς να αποβληθεί

inargolida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog