Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα!

- Advertisement -

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων.

Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο “αιμοσταγείς” Έλληνες πραγματοποίησαν “εθνοκάθαρση” στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.

Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

onalert.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και αυτα τα διδασκονται και οι ελληνες βορειοηπειρωτες εκει στα ελληνικα σχολεια αναγκαστικα,αφου το ελληνικο κρατος δνε στελενι απο εδω βιβλια…

  2. βλέπετε τί ωραίος που είναι ο εθνικισμός και οι μεγαλο'ι'δεατισμοί ;;;…τα βιβλία των σχολείων,πότε επιτέλους θα πάψουν να εκκολάπτουν αγράμματους που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος πρέπει να τους προσκυνάει επειδή είχαν ένδοξους προγόνους ;;;

  3. av η ιστορία είναι η βάση για το μέλλον. Το εάν έχουμε ένδοξους προγόνους ή όχι για κάποιους δεν αλλοιώνει την αλήθεια.
    Και η αλήθεια είναι μια πολύ εύθραυστη κρυστάλλινη επιφάνεια. Που ο καθένας περπατάει επάνω της με ψηλοτάκουνο.
    Βγάλε λοιπόν εσύ συμπέρασμα.
    Εγω πάντως είναι πολύ υπερήφανος για τους προγόνους μου και προσπαθώ να φανώ αντάξιος τους.
    Προσπαθώ να τους τιμώ όποτε μου δίνεται η δυνατότητα(28η και 25η) και προσπαθώ να μην τους καπηλεύομαι όταν είμαι αδύνατος.
    Ούτε τους χρησιμοποίησα ούτε τους απαξίωσα όπως κάνουν πολλοί σήμερα.
    Χάρη σε αξίες και αρχές έχουν φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει ώς έθνος. Και τις έχουμε δανιστεί απο τους προγόνους μας.
    Όχι όμως ώς κράτος.

  4. Εγώ βλέπω πως οι Σκοπιανοι εκτός απο την κλοπή της Ιστορίας μας ορέγονται εδάφη και συγκεκριμένα όλη την Μακεδονία μας.Οι Τούρκοι εκτος απο τον Ομηρο και όλο τον Ελληνικό πολιτισμό της Ιωνίας ορέγονται και αυτοί την Κύπρο την θράκη και το μισό Αιγαίο,και γιατί όχι και όλο και τώρα και οι Αλβανοί επίσημα πλέον στο φαγοπότι και αυτοί.Για να κάνω και λίγο χιούμορ μάλλον μάθαναι πως πηδίομαστε πλάκωσαν και οι Γύφτοι.. Τέλος πάντων είναι προφανές πως ο αβάσιμός σωβινισμός των όμορων Βαλκανικών κρατών στρεφεται εναντίων μας.Αρα κάτι πρεπει να γίνει και απο μεριάς μας ως αντίδραση στην ποταπή δράση των κακόβουλων γειτόνων.Μια καλή ιδέα θα ήταν μία πολιτιστική ''επίθεση΄΄ επιμόρφωσης πρώτα του Ελληνικού Λαού και ύστερα των Ξένων για την πραγματική ιστορία των Βαλκανίων απο την Αρχαιότητα εώς και σήμερα.Δόξα το θεό υπάρχουν άπειρες αποδείξεις ,επιστημονικές έρευνες αρχαιολογικές ανασκαφές, έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες ιστορίας απο λαμπρούς επιστήμονες ιστορικούς κλπ ώστε να φανεί ποιός είναι τί και ποιός προυπήρχε εδώ κλπ. Και τέλος κάτι τελευταίο αδέρφια, ποιός άραγε μπορεί να υπερηφανευθεί για ένδοξους προγόνους και για λαμπρή ιστορία στα Βαλκάνια; Οι Αλβανοί; Οι Σκοπιανοί;; Οί Βουλγαροί;; ή μήπως οι αιμοσταγείς Τούρκοι;;; Ολοι οι παραπάνω μήν έχοντας τίποτα αξιόλογο να δείξουν είναι προφανές ότι ευελπιστούν να αρπάξουν κάτι απο την λάμψη της Αρχαίας Ελλάδας.. Και για να κάνω και λίγη αυτοκριτική ζηλεύουν μόνο την λάμψη και τη δόξα της Αρχαίας Ελλάδας γιατί απο την σύγχρονή Ελλάδα … μόνο της παραλίες και τα νησιά θέλουν και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει γιατί όσο εμείς παρουσιαζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων και της ιστορίας μας τόσο οι μνηστήρες θα πληθαίνουν και θα αποθρασίνονται…

  5. 6:59,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…με μία παρένεθεση…είναι λογικό ότι κανένας σε αυτό τον κόσμο δεν ήρθε ουρανοκατέβατος…όλοι από κάπου προερχόμαστε…άρα ,λογικό είναι να τιμούμε τους προγόνους μας,όπως θεωρεί πρέπον ο καθένας…αλλά εγώ θα πρότεινα να τους τιμούμε κάθε μέρα με τις πράξεις μας και με τον τρόπο ζωής μας…όλα θα ήταν πολύ πιό εύκολα …ΑΖ,για άλλη μια φορά συμφωνώ μαζί σου…πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό,κάτι δεν πάει καλά !!!

  6. ανώνυμε (και μόνο αυτό τα λέει όλα,για το ποιόν σου)…τα σχολιάκια σου ,ξέρεις,γίνονται συλλογή στα ανεπιθύμητα…γράφε σύ,να γελάμε και να σβήνουμε εμείς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog