Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η νύχτα του Μεσι-α!

- Advertisement -

Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες. Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League!

Με δύο προσωπικά γκολ του Λιονέλ Μέσι (2-0) απάντησε η Μπαρτσελόνα στο αντιποδόσφαιρο της Ρεάλ του Μουρίνιο και ετοιμάζεται για τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Σε el… greco μετατράπηκε το el clasicο με ένταση, επεισόδια στη φυσούνα και αποβολές.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-2
ΓΗΠΕΔΟ:
Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος σκόραρε δις, η Μπαρτσελόνα «άλωσε» το «Μπερναμπέου», 0-2 την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον οι «Μπλαουγκράνα» ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου» έχουν τεράστιο προβάδισμα για να πάρουν την πρόκριση, για τον τελικό του «Γουέμπλει». Με δέκα ποδοσφαιριστές οι «Μερένγκες» από το 61′ καθώς αποβλήθηκε ο Πέπε.

Το πρώτο μέρος δίχως αμφιβολία ανήκε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «Μπλαουγκράνα», δίχως να πιάσουν καμία σπουδαία απόδοση, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, είχαν το γνωστό passing game τους, δίχως πάντως να μπορούν να φτάσουν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Αυτό που έκανε εξαιρετικά η «βασίλισσα» στο πρώτο 45λεπτο, ήταν να κλείνει τους διαδρόμους με τους τρεις «κόφτες» (Πέπε, Αλόνσο, Ντιαρά) μη επιτρέποντας στους Καταλανούς να απειλήσουν τον Κασίγιας. Αυτό που έκανε λάθος, ήταν ότι έπαιζε αρκετά πίσω, ενώ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να ψάχνουν με …γιόμες πότε τον Ντι Μαρία, πότε τον Ρονάλντο και πότε τον Οζίλ. Στο 11′ οι «Μπλαουγκράνα» είχαν την πρώτη καλή φάση με τον Βίγια, ενώ στο 23′ ο Τσάβι «άγγιξε» το γκολ, αλλά ο Κασίγιας του είπε «όχι». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βελτίωσε την εικόνα της στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία με ένα σουτ του Ρονάλντο από μακριά (45+1′).

Με μια μεγάλη ευκαιρία για την Ρεάλ ξεκίνησε η επανάληψη, καθώς στο 50′ ο Ρονάλντο σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Βαλντές έσωσε την Μπαρτσελόνα. Η «βασίλισσα» στο πρώτο διάστημα του δευτέρου μέρους έδειξε διάθεση να πιέσει και το έκανε αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να είχαν προβλήματα στην κυκλοφορία. Όλα αυτά μέχρι το 60′ όταν ο Πέπε με ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα χτύπησε με σκαριά τον Άλβες στο καλάμι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί, έχοντας και την αριθμητική υπεροχή δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και έψαξαν το γκολ. Στο 67′ έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν… Ο Βίγια σούταρε, ο Κασίγιας απέκρουσε ασταθώς και ο Πέδρο σε κενό τέρμα με το κεφάλι έστειλε την μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Ο Αφελάι πέρασε από τα δεξιά τον Μαρσέλο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέσι, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-1. Όλα τελείωσαν στο 87′ όταν ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο Λιονέλ Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 0-2!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Ράμος, Αρμπελόα, Αλόνσο, Πέπε, Ντιαρά, Ντι Μαρία, Εζίλ (46′ Αντεμπαγιόρ), Ρονάλντο
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μασεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι, Πέδρο (71′ Αφελάι), Βίγια

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog