Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα «βαποράκια» του ίντερνετ

- Advertisement -

Πόσα πράγματα έχετε φανταστεί ότι μπορεί να κάνει κάποιος μέσω ίντερνετ; Η απάντηση «όλα» φαντάζει γρήγορη και εύκολη, όμως είναι το ίδιο αληθινή. Ψώνια, πληρωμές, εργασία, διακοπές, επικοινωνία, μόρφωση και ενημέρωση, όλα πλέον γίνονται μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή

  Η τεχνολογία και ειδικά το ίντερνετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και έτσι το φυσικό επακόλουθο είναι να γίνει και πεδίο δράσης του κάθε επιτήδειου ο οποίος αποσκοπεί στο εύκολο κέρδος.

Η κακή εφαρμογή της τεχνολογίας έφερε στην επιφάνεια ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ίντερνετ και μάλιστα ναρκωτικά σε ψηφιακή μορφή! Πρόκειται για το iDoser, το οποίο δε λαμβάνεται με τις παραδοσιακές μεθόδους (χάπια, ενέσεις κτλ), αλλά μέσω… download!

Το iDoser ή αλλιώς «χέρι του Θεού» κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και όπως εκτιμούν ειδικοί αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα. Η «δόση» είναι ηχητικά κύματα, τα οποία με ειδική επεξεργασία από αρχεία τύπου «.mp3» μετατρέπονται σε «.drg» και αν κάποιος τα ακούσει (στην κυριολεξία) μπαίνει σε μία διάθεση νάρκωσης, αφού δρουν απευθείας στον εγκέφαλο.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα, υποηχητικά, συχνότητας 3 έως 30 Hertz που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Τα κύματα χωρίζονται σε κατηγορίες και μπορούν είτε να χαλαρώσουν τον χρήστη, είτε να του προκαλέσουν υπερδιέγερση και ευφορία.

Η λειτουργία τους απαιτεί ένα απλό download, ένα δωμάτιο χωρίς φως, κλειστά μάτια με μία πετσέτα ή ένα μαντήλι και συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα το iDoser αναλαμβάνει δράση και «ξυπνά» συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Επειδή ακριβώς πρόκειται για ναρκωτικά οι χρήστες νιώθουν έντονο πόνο, ο οποίος είναι ανυπόφορος, ενώ έχουν και παραισθήσεις.

Παρ’ όλα αυτά πολλοί χρήστες σε διάφορα blogs έχουν δοκιμάσει το hi-tech ναρκωτικό και μάλιστα το συστήνουν και σε άλλους. Από αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και η Ελλάδα.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους, ενώ για τους αρχάριους υπάρχουν και. μάνουαλ για το πώς θα καταφέρουν να κάνουν χρήση.

Οι πρώτες δόσεις παρέχονται δωρεάν, όμως η τιμή τους που κυμαίνεται στα 5 ευρώ το τραγούδι και στοχεύει στην προσέλκυση πολλών και νέων πελατών.

Η χρήση του iDoser είναι γνωστή στην αστυνομία πολλά χρόνια τώρα και χρησιμοποιείται κυρίως στο εξωτερικό ως κατασταλτικό μέσο, με στόχο να ηρεμούν τη νεολαία. Ίδια είναι η συνταγή και στο στρατό.

Όσο για τους κινδύνους του cyber εθισμού δεν έχουν ακόμα οριστεί με ακρίβεια, όμως οι Ιταλοί ειδικοί που διεξάγουν έρευνα προειδοποιούν ότι μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από ότι τα παραδοσιακά ναρκωτικά.

«Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο και συνέχισε:

«Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».
*newstoday.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν το λες καλα ρε mifi το σωστό είναι :

    πωπωπω τι εχουν να δουν τα αυτια μας και τι να ακουσουν τα ματια μας!!!

    Zuperman …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog