Κόρινθος, 18 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                        
                       Σύλληψη δύο αλλοδαπών  για κλοπή
Την 02:00΄ώρα της 16-05-2011 στην Κόρινθο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας άνδρας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας ηλικίας -30- ετών και μία γυναίκα επίσης υπήκοος  Ρουμανίας ηλικίας -35- ετών  για κλοπή αμνού από ποιμνιοστάσιο. Δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
Ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών οι δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με δύο μη συλληφθέντες συνεργούς οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή όταν ακινητοποιήθηκε το όχημα. Εντός του οχήματος ανευρέθηκαν και  κατασχέθηκαν ο αφαιρεθέν αμνός και δύο μαχαίρια.
Συλληφθέντες  με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
 
         
                                   Συλλήψεις  για ναρκωτικά
1.Την 10:00΄ ώρα της 16-05-2011 στην Κόρινθο, συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -42- ετών ο οποίος ύστερα από έλεγχο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, κατελήφθη να έχει στη κατοχή του  ποσότητα κάνναβης  βάρους -5- γραμμαρίων περίπου.
       Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
2.Την 16:00΄ ώρα της 16-05-2011 στην Κόρινθο, συνελήφθη μία γυναίκα ημεδαπή ηλικίας -31- ετών η οποία ύστερα από έλεγχο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, κατελήφθη να έχει στη κατοχή του  ποσότητα κάνναβης  βάρους -1- γραμμαρίου περίπου, ποσότητα ηρωίνης -0,5- γραμμαρίου περίπου καθώς και τρία ναρκωτικά χάπια για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
       Συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
                                       
                   Ανθρωποκτονία από πρόθεση ηλικιωμένου ημεδαπού άνδρα.
                                 
Την 09:00΄ώρα της 18-05-2011 ανευρέθηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου νεκρός εντός του διαμερίσματος του, στο οποίο διέμενε μόνος του, ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -85- ετών, του οποίου άγνωστοι δράστες είχαν δεσμεύσει τα  χέρια με πουκάμισα και είχαν φράξει την αναπνευστική του οδό με κάλτσα.
Δράστες στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος, το οποίο δεν έφερε ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από ασφυξία και από τη μέχρι στιγμής προανάκριση που ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, πιθανό κίνητρο είναι η ληστεία.
Γίνονται έρευνες από την Υπηρεσία μας σε όλο το νομό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.