Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλι Ρεν: “Να τα βρουν τα ελληνικά κόμματα για την οικονομία”

- Advertisement -

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν κάλεσε για άλλη μια φορά σήμερα από το συμβούλιο Ecofin στις Βρυξέλλες, όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να συναινέσουν «στους στόχους και στις πολιτικές» του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος.

 Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να πάρει η πολιτική δέσμευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση του Μνημονίου, ο Επίτροπος Ρεν τόνισε ότι θα πρέπει να είναι “σαφής και να βασίζεται στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας”.

Συνέχισε λέγοντας, ότι η διακομματική συναίνεση, τόσο για τους στόχους όσο και για τις πολιτικές του προγράμματος αποτελούν “αναγκαία προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος”.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Όλι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

“Αφού η πολιτική συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων
“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, με στόχο την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι “οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας”.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, είπε ότι δε θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο Επίτροπος Ρεν επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δε βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να εξεταστεί μία αναμόρφωση, στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών, που θα αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των κρατικών ομολόγων.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog