Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο συμπατριώτης μας καθηγητής Γιάννης Πανούσης ορίζεται Συνήγορος του Τηλεθεατή

- Advertisement -

Συνήγορο του Τηλεθεατή αποκτά η ΕΡΤ, η οποία ταυτόχρονα εµφανίζει οικονοµικό πλεόνασµα. Με τον καθηγητή Γιάννη Πανούση στο νευραλγικό για την ΕΡΤ πόστο του Συνηγόρου του Πολίτη η κρατική ραδιοτηλεόραση θέλει να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας µε τους πολίτες – τηλεθεατές – ακροατές. Μάλιστα εξετάζεται ο Συνήγορος να έχει µηνιαίο τηλεοπτικό ραντεβού.

Ο Γιάννης Πανούσης που γεννήθηκε στον Κολωνό, σπούδασε Νοµικά αν και αγαπούσε, όπως έχει δηλώσει, τη φιλολογία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία – υπηρέτησε 30 µήνες επειδή ήταν πολιτικά χαρακτηρισµένος – πήγε στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην Εγκληµατολογία. Στην επιστήµη αυτή βρήκε αυτό που αναζητούσε: τον συνδυασµό πολιτικής σκέψης, φιλολογίας, νοµικής και πολιτικής επιστήµης. «Εκεί είδα τον άνθρωπο στην ακραία του µορφή», έχει σηµειώσει. Το 1978 όταν επέστρεψε στην Ελλάδα έγινε δεκτός στη Νοµική Σχολή της Ξάνθης και διετέλεσε κοσµήτοράς της, αντιπρύτανης για τρεις θητείες και πρύτανης από το 1994 έως το 1997. Επικοινωνιακός, δίνει συχνά οµιλίες – τουλάχιστον 20 το µήνα, όπως λέγεται – σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, σύµφωνα µετα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα ο διευθύνων σύµβουλός της Λάµπης Ταγµατάρχης, η µαύρη τρύπα της ΕΡΤ µειώθηκε αισθητά για το διάστηµα το οποίο βρίσκεται στο τιµόνι του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Στη χρήση του 2010 η ΕΡΤ εµφάνισε πλεόνασµα 30 εκατ.

ευρώ και έτσι το συσσωρευµένο χρέος της από τα 118 εκατ. ευρώ µειώθηκε σε 88 εκατ. ευρώ.

Επισηµάνθηκε εξάλλου ότι η δηµόσια τηλεόραση διαθέτει πλέον ανανεωµένο πολύωρο ζωντανό πρόγραµµα, ενώ ο κ. Ταγµατάρχης διευκρίνισε ότι «ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου, αξιολογούνται όλες οι εκποµπές ώστε να αποφασιστεί ποιες από αυτές θα παραµείνουν στο νέο πρόγραµµα». Ακόµη τονίστηκε ότι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση απότην ΕΡΤ ήδη καλύπτει το 70% του ελληνικού πληθυσµού. Μιλώντας για την εφαρµογή – για πρώτη φορά στη χώρα µας – της πιλοτικής µετάδοσης τηλεοπτικών προγραµµάτων µεγάλου ενδιαφέροντος σε υψηλή ευκρίνεια (ERT HD), ο διευθύνων σύµβουλος της ΕΡΤ σηµείωσε ότι µε την ενοποίηση των ψηφιακών καναλιών ΣΙΝΕ+ και ΣΠΟΡ+ προέκυψε µεγάλη εξοικονόµηση λειτουργικού κόστους για την εταιρεία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog