Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Στρος Καν!

- Advertisement -

Αποφυλακίστηκε ο Στρος Καν με εγγύηση 1 εκατομμύριο ευρώ και τη δέσμευση να μη φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο δικαστής απέρριψε την εισήγηση του εισαγγελέα Michael Obus και έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του ορίζοντας ως εγγύηση: 1 εκατ. σε μετρητά και 5 εκατ. σε μετοχές. Ο Στρος Καν πέρα από τις χρηματικές εγγυήσεις θα είναι υποχρεωμένος να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό στο σπίτι που νοίκιασε η γυναίκα του.

Το απόγευμα της Πέμπτης η κατάσταση στην αίθουσα του δικαστηρίου θύμιζε ταινία σε θρίλερ με τον εισαγγελέα να είναι καταπέλτης για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ. Ο κ. Obus σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση eείχε προτείνει να μην γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης λέγοντας:

«Η καταγγελία της καμαριέρας είναι πολύ ισχυρή. Είναι πολύ ισχυρός μάρτυρας εναντίον του Στρος Καν. Αν αφεθεί ελεύθερος θα το σκάσει για την Γαλλία. Εχει την δύναμη να το σκάσει».

Η δίκη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποφασίστηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου ενώ στο δικαστήριο θα εμφανιστεί στις 6 Ιουνίου για τα προδικαστικά. Ο κ. Στρος Καν θα αφεθεί ελεύθερος την Παρασκευή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής της εγγυήσης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ μετά την ακραοματική διαδικασία της Πέμπτης επέστρεψε στις φυλακές Ράικερς όπου θα παραμείνει μέχρι να καταβληθεί η εγγύηση.

_Στιγμιότυπα από τον Στρος-Καν κατά την ακροαματική διαδικασία _
 

                  _Η γυναίκα του, Aν Σινκλέρ,  εισέρχεται στο δικαστήριο_ 

*protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog