Εξαιρετικά δύσκολα χαρακτηρίστηκαν από μαθητές και γονείς τα σημερινά θέματα της Φυσικής στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Σε καταγγελίες που έφθασαν στο newsbomb, γονείς μας μετέφεραν ότι οι απαντήσεις που κλήθηκαν να δώσουν οι μαθητές ήταν έκτασης 7 σελίδων!
Υποστηρίζουν ότι τα θέματα είναι πάρα πολλά και το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους οι μαθητές δεν ήταν αρκετό για να ανταπεξέλθουν.
Ελαφρώς καλύτερα ήταν τα πράγματα στα Αρχαία Ελληνικά, που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, ωστόσο συνεχίστηκε η “παράδοση” των φετινών εξετάσεων που θέλει δυσκολότερα θέματα, απ΄ ό,τι ήταν τα περασμένα χρόνια.
Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους προετοιμασμένους μαθητές.
Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές, η μέχρι τώρα επιλογή των θεμάτων οδηγεί σε πτώση των βάσεων σε πολλές σχολές, ενώ μέχρι στιγμής αυτή η πτώση εντοπίζεται κυρίως στην τεχνολογική κατεύθυνση και λιγότερο στην θεωρητική.
Οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία των πανελλήνιων εξετάσεων τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα εξεταστούν: στα Λατινικά οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι θετικής κατεύθυνσης, και οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Ηλεκτρολογία (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

newsbomb.gr