Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ισπανική φλόγα πάει να κάψει όλη την Ευρώπη

- Advertisement -

Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βιέννη, Παρίσι: το κίνημα των “Λος Ιντιγνάδος” (Αγανακτισμένων), όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος της Ισπανίας έχει προκηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε γνωστές πλατείες και έξω από πρεσβείες της Ισπανίας, όπως ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του το κίνημα “Democracia real, Ya!” (Πραγματική Δημοκρατία, Τώρα!).

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί επίσης στο Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο στη Βρετανία, στην Πάδοβα και το Τορίνο στην Ιταλία αλλά και στην Αθήνα όπου οι συμπαραστάτες των ισπανών διαδηλωτών θα συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Ισπανικής Πρεσβείας στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 21 σήμερα στις 7 το απόγευμα ενώ το Σαββατοκύριακο το ραντεβού είναι για τις 5. Το αθηναϊκό κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κυκλοφορεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τόσο μέσω Facebook όσο και μέσω του Twitter στα πρότυπα των υπολοίπων ευρωπαϊκών πόλεων.

Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές, που ανταποκρίνονται καθημερινά στο κάλεσμα πολλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και συρρέουν τόσο στις πλατείες της Ισπανίας όσο και έξω από πρεσβείες στην Ευρώπη αλλά και τη Λατινική Αμερική ώστε η φωνή τους να ενωθεί με τους χιλιάδες Μαδριλένους που από την Τρίτη  παραμένουν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, όπου έχει στηθεί ένας πραγματικός καταυλισμός.

Οι διαδηλωτές προβάλλουν μία πλειάδα από διεκδικήσεις, συχνά ασαφείς, ή αδιαμόρφωτες, στην πλειονότητά τους όμως είναι καταπέλτες ενάντια στο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, και με συγκλίνουσα την απαίτηση για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο υπόβαθρο όμως της διαμαρτυρίας τους, σε μία χώρα που σπάνια οι άνθρωποι εξεγείρονται με πολιτικά κίνητρα, οι απηυδισμένοι πολίτες εκφράζουν την κόπωσή τους για την νέα ανάφλεξη της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, η οποία έχει φθάσει το ύψος ρεκόρ του 21,19% κατά το πρώτο τρίμηνο. Τον δε Φεβρουάριο, το 44,6% του εργατικού δυναμικού κάτω των 25% παραμένει χωρίς δουλειά.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, τα μηνύματα που εμπεριέχουν την ένδειξη #notenemosmiedo (Δε φοβόμαστε), δηλ. ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών, είναι τα πλέον δημοφιλή θέματα στην ισπανική σελίδα του.
*protothema.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμείς τι περιμένουμε να μας κάνουν ακόμα,για να βγούμε
    στουςδρόμους;;;
    Ακόμα δεν αγανακτήσαμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ηλίας.

  2. Δεν έχουμε την κουλτούρα για να διαμαρτυρηθούμε όπως αυτοί. Εδώ θα γίνει πλιάτσικο,λεηλασίες,καταστροφή δημόσιας περιουσίας.Και στο τέλος όλοι θα αθωώσουν τους εαυτούς τους αναφωνώντας "προβοκάτσια". Αληλούια!

  3. στους δρομους ολοι.
    δεν παει αλλο αυτη η κατασταση.
    μες ξεζουμισαν αναθεμα τους.
    στα τσακιδια κ το δντ, κ ολοι τους.
    πτωχευση εδω κ τωρα κ ολα απο το μηδεν παλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog