Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια επώνυμη καταγγελία συμπολίτη μας ότι δούλεψε στο εκλογικό γραφείο του Κώστα Λογοθέτη με συμφωνημένη (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) αμοιβή 1000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Παλαιολόγος, έλαβε 2 επιταγές από τον δήμαρχο των 50 ευρώ η καθεμία οι οποίες προορίζονταν για απόρους. Μάλιστα, κατήγγειλε στο Δ.Σ. ότι αφού έλαβε τις 2 επιταγές, τον πλησίασε με “άγριες διαθέσεις” δημοτικός σύμβουλος και τον ανάγκασε να υπογράψει στη λίστα απόρων για να θεωρηθεί δικαιολογημένη η είσπραξή τους. Ο δημοτικός συμβουλος Λούκας Λουκάς, ορθώς ζήτησε από τον κύριο Παλαιολόγου να κατονομάσει τον άνθρωπο που τον εκβίασε, κάτι που δεν έκανε. Από την άλλη, όμως, προκαλεί πολλά ερωτηματικά πώς μπήκε στην λίστα των απόρων και με τι κριτήρια έλαβε τις εν λόγω επιταγές.
Όταν πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο κύριος Παλαιολόγος ήταν εργαζόμενος στο προεκλογικό του γραφείο (“ήρθε εθελοντικά” είπε χαρακτηριστικά) και δήλωσε ότι “ο κύριος Παλαιολόγου ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε χρήματα και έλαβε τις δύο επιταγές των 50 ευρώ. Δεν βρήκα τον κύριο Παλαιολόγου στον δρόμο για να του δώσω τις επιταγές αυτές. Ήρθε στο γραφείο μου και τις πήρε”.
Ο κύριος Γκιώνης, με τη σειρά του δήλωσε: “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Πώς βρέθηκε στην λίστα των απόρων ο κύριος Παλαιολόγου; Δεν είναι το ποσό. Είναι η κίνηση. Είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Είναι παράνομο και παράτυπο. Αν είχε συμβεί επί των ημερών μου αυτό και τι δεν θα μου έλεγε ο κύριος Παύλου”.

Εν κατακλείδι, είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα… Εδώ ή ο δήμαρχος έχει δίκιο και συκοφαντείται (οπότε θα έπρεπε να ζητήσει να επέμβει η δικαιοσύνη) ή ο πολίτης έχει δίκιο και θα όφειλε ο δήμαρχος πέρα από την εξόφληση του προσωπικού του χρέους να ζητήσει τουλάχιστον δημόσια συγγνώμη. Ένα είναι το σίγουρο: ότι ο εθελοντισμός, πέθανε…