Μέχρι τις 18 Ιουλίου επαρκούν τα χρήματα των Δημόσιων Ταμείων, εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου, για την οποία απαιτείται η προέγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα (23/05) στη Βουλή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η “Καθημερινή της Κυριακής”, η τρόικα μάλιστα, θέτει ως όρο μια αποκρατικοποίηση μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ στα χρήματα που είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο, έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013, ενώ εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” (21/05), μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, η επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου ή μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων, η κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη (24/05), ενώ ήδη η κα Παπαρήγα έχει αρνηθεί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ συνοδευόμενος από τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα, όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.
*cosmo.gr