Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέχρι τον Ιούλιο φτάνουν τα χρήματα για το Δημόσιο

- Advertisement -

Μέχρι τις 18 Ιουλίου επαρκούν τα χρήματα των Δημόσιων Ταμείων, εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου, για την οποία απαιτείται η προέγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα (23/05) στη Βουλή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η “Καθημερινή της Κυριακής”, η τρόικα μάλιστα, θέτει ως όρο μια αποκρατικοποίηση μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ στα χρήματα που είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο, έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013, ενώ εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” (21/05), μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, η επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου ή μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων, η κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη (24/05), ενώ ήδη η κα Παπαρήγα έχει αρνηθεί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ συνοδευόμενος από τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα, όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.
*cosmo.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο λαικισμός,το κομματικό συμφέρον,οι "π@π@ρολογίες που εκστομίζονται σε Βουλή και Μ.Μ.Ε από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος θα οδηγήσουν σε τραγικά πράγματα. Τι,τι?
    Ξέρω,ξέρω.Χ@στήκατε παχύδερμα.
    Άλλοθι ψάχνετε όλοι για να φτάσει η κατάσταση στα άκρα.

  2. Tρελέ, τι λες ετσι τυχαία να γίνονται όλα αυτά;;;
    Μα καλέ μου όλα αυτά τα κάνουν ακριβώς για να στηρίξουν
    το σύστημά τους,πολύ που τους νοιάζει για τις συφορές
    που θα πάθει ο κοσμάκης.

    Μιά είναι η λύση.
    Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος.
    Επιστρέφουμε στη δραχμή μας.
    Μαζεύουμε το στρατό μας εντός συνόρων της χώρας μας.
    Στέλνουμε κατά διαβόλου την Ναζιστική Αμερικάνικη
    Τρομοκρατική Οργάνωση,κατά κόσμον ΝΑΤΟ.
    Θέτουμε υπό λαϊκό έλεγχο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
    Ξαναστήνουμε στα πόδια της τη Δημοκρατία μας.
    Και ανασκουμπονώμαστε να ορθοποδήσει η παραγωγική
    ικανότητα της χώρας μας,αφού πρώτα κλείσουμε στη φυλακή
    όλα τα λαμόγια που μας έφεραν μέχρι εδώ.
    Δυστυχώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
    Ηλίας

  3. Ηλία, διαφωνώ μαζί σου.Δεν πιστεύω ότι η απομόνωση είναι η λύση.θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Θυμώνω που ακόμη και τώρα,σε δύσκολες ώρες, τα κόμματά μας παίζουν παιχνίδια μικροσυμφερόντων,δεν τολμούν όπως πρέπει να κάνουν καίριες και ουσιαστικές αλλαγές.Έτσι μέσα στον αχταρμά και στη "δημιουργική" πολιτική παίρνουν μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας.Και την πληρώνουν όλοι δίκαιοι και αδικοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog