Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Γκρίμσβοτν στην Ισλανδία

- Advertisement -

Έκλεισε τελικά ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας έπειτα και από την έκρηξη του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας το Γκρίμσβοτν.

 Το ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Βατνατζοκούλ στα νοτιοανατολικά της χώρας, τελευταία φορά που είχε εκραγεί ήταν το 2004.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η έκρηξη ενός άλλου ηφαιστείου στην Ισλανδία είχε προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές, καθώς η ηφαιστειακή τέφρα εκτοξευόταν σε μεγάλα ύψη.
Χθες  οι επιστήμονες προσπαθούν να φανούν καθησυχαστικοί εκτιμώντας  ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι ανάλογο.
Όμως η  μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας νωρίτερα ανέφερε ότι το ηφαίστειο εκτόξευσε  ένα νέφος λευκού καπνού σε ύψος 20 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις στις προσεχείς έξι ώρες αναμένεται η ηφαιστειακή στάχτη να εξαπλωθεί πάνω από την Ισλανδία.
“Το αεροδρόμιο του Κεφλαβίκ, το κύριο διεθνές μας αεροδρόμιο, κλείνει. Ο εναέριος χώρος κλείνει και η πρόβλεψη για τις επόμενες έξι ώρες αναφέρει ότι οι στάχτες από το ηφαίστειο θα εξαπλωθούν σήμερα πάνω από την Ισλανδία οδηγώντας στο κλείσιμο των περισσότερων αεροδρομίων της Ισλανδίας όσο προχωράει η μέρα,” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Isavia, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog