Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Ηραίον!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών ενημερώνει τους συμπολίτες ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Ηραίου Περαχώρας. Η ανάπλαση του Ηραίου ήταν όραμα χρόνων για όλους μας και αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό έργο που γίνεται στον τόπο μας. Αποτέλεσε δε άλλη μία προεκλογική εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Γκιώνη, η οποία υλοποιείται.
Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών και ο κ. Γιώργος Γκιώνης εργάσθηκαν με μεθοδικότητα και συνέπεια προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Ο κ. Γιώργος Γκιώνης έθεσε το θέμα προσωπικά στον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, αποσπώντας την συγκατάθεσή του για την χρηματοδότηση του έργου, είχε συναντήσεις με τους δύο Γενικούς Γραμματείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το αποτέλεσμα αυτών ήταν να ενταχθεί η ανάπλαση του Ηραίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-13 (με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πελοποννήσου στις 28 Δεκεμβρίου 2010). Είχε προηγηθεί το 2008 η επικαιροποίηση της μελέτης του 2004, ύστερα από επαφές που έγιναν με την Γενική Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το κόστος του έργου, που θα ολοκληρωθεί σε 16 μήνες, είναι 500.000 ευρώ και δικαιούχος είναι η ΛΖ΄ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Συνοπτικά προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
-Διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών, 1.500 τ.μ, με δύο πλατώματα θέασης 220 τ.μ. και ενημερωτικές πινακίδες.
-Διαμόρφωση δύο εισόδων με περιφράξεις του Αρχαιολογικού Χώρου.
-Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης.
-Κατασκευή κτηρίου εξυπηρέτησης επισκεπτών.
-Επεμβάσεις στα μνημεία και στο άμεσο περιβάλλον τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ