Κόρινθος, 23 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπού άνδρα για εμπορία ναρκωτικών

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -41- ετών γιατί σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους -5.903- γραμμαρίων.
Μία ζυγαριά ακριβείας.
Μία ζυγαριά παλαιού τύπου (σιδερένια).
Ένας σιδερένιος συμπιεστής κάνναβης.
Μία ξύλινη κρισάρα.
Μία ξύλινη πίπα για χρήση κάνναβης.
Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Ληστεία
Την 17:30΄ ώρα της 22-05-2011 στο Κιάτο Κορινθίας, πέντε άγνωστοι δράστες ΡΟΜ, αφού ακινητοποίησαν Ι.Χ. Φορτηγό στο οποίο επέβαινε ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας -76- ετών, οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό του οχήματος και με τη βία έριξαν τον ανωτέρω οδηγό στο οδόστρωμα, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες. Οι δράστες διέφυγαν με το ίδιο όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από την παρέλευση μισής ώρας περίπου το ανωτέρω όχημα ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου σε αγροτική περιοχή στην Τραγάνα Κιάτου. Ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συλλήψεις για κλοπές

1.Την 11:15΄ ώρα της 22-05-2011 στον Άσσο Κορινθίας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας άνδρας ημεδαπός ΡΟΜ ηλικίας -17- ετών, ο οποίος μαζί με δύο μη συλληφθέντες συνεργούς εισήλθαν με Ι.Χ.Φορτηγό σε εργοτάξιο και αφαίρεσαν πετρέλαιο από ντεπόζιτο σταθμευμένου φορτηγού.
Δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή πλην όμως ο παθών ακινητοποίησε τον έναν εξ αυτών ο οποίος και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των έτερων δραστών.

2.Την 16:30΄ ώρα της 21-05-2011 στο Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -56- ετών και ένας άνδρας αλλοδαπός ηλικίας -40- ετών, για κλοπή σωλήνων γεώτρησης και άλλων σιδερένιων αντικειμένων μέσα από αγρόκτημα παθόντα.

Εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δράστες ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα, καθώς επίσης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και άλλα κλοπιμαία τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου προκειμένου να συσχετιστούν με καταγγελθείσες κλοπές.

Συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σύλληψη ημεδαπού δραπέτη φυλακών

Την 20:00΄ ώρα της 21-05-2011 στην Κόρινθο, συνελήφθη από Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ένας άνδρας ημεδαπός ηλικίας -34- ετών, αρχικά γιατί στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη της σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Όπως προέκυψε ο δράστης είναι κρατούμενος σε φυλακή της Πάτρας και διένυε τακτική άδεια, πλην όμως δεν επέστρεψε ως όφειλε από την 26-04-2011.

Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.